Пазарите в столицата работят отново от днес. Все още търговците

...
Пазарите в столицата работят отново от днес. Все още търговците
Коментари Харесай

Отново отвориха пазарите в София


Пазарите в столицата работят още веднъж от през днешния ден. Все още търговците са малко, само че до няколко дни се чака работещите сергии да се усилят.

Изпълнителният шеф на „ Пазари Юг “ Николай Попов разяснява пред БГНЕС, че краткотрайното затваряне на пазарите не е оказало сериозен отрицателен резултат върху работата и оборотите на търговците на трите пазара, които стопанисва сдружението – пазарът на „ Иван Вазов “, в „ Красно село “ и в „ Борово “.

Времевият прозорец, в който бяха затворени, е доста дребен и те съумяха в тези дни, които им беше дадена опция да продадат стоката си. Оттук нататък мисля, че всичко ще върви обикновено, разяснява Попов.

Попитан дали ще има финансови облекчения за търговците, шефът на общинското сдружение, уточни, че такава мярка е била призната от Столичния общински съвет и изясни кои продавачи ще могат да се възползват от нея.

Венцислав Петров, който е търговец на пазара, сподели, че има далавера в цените, само че в тази ситуация тя идва вследствие на нарасналите цени на стоките по тържищата. Призна, че от време на време и те спекулират с цените, само че това е необичайност.

Попитан дали има спад в оборота си, той призна, че не търпи загуби. При нас няма огромен спад. Доволен съм по принцип. Работим си както и преди. Това е може би, тъй като хората си стоят у дома и би трябвало да се хранят вкъщи. Преди излизаха по заведенията и там си харчеха парите. Сега идват на пазара, купуват и си готвят у дома, споделя наблюденията си Петров и добави, че и да не му понижат наема няма да се сърди.

От думите на изпълнителния шеф на „ Пазари Юг “ Николай Попов стана ясно, че не престават да работят досегашните ограничения за отдалеченост сред хората, дезинфекцират се ръцете на всеки влизащ клиент, като на някои от сергиите са сложени и в допълнение дезинфектанти, а на хората без маски, което е доста рядко, се раздават маски за еднократна приложимост.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР