Пазарджик няма да се откаже от малките лъвчета Терез и

...
Пазарджик няма да се откаже от малките лъвчета Терез и
Коментари Харесай

Пазарджик не се отказва от малките лъвчета Тереза и Масуд

Пазарджик няма да се откаже от дребните лъвчета Терез и Масуд, разгласи през днешния ден кметът на глада Тодор Попов .

Кметът разгласи, че поема риск с развъждането на двете лъвчета, които не са в положително здраве, само че счита че могат да се оправят. Готов е да наеме експерт, който да се грижи за животните.

Служителите в зоопрака са изпразнили клетка на маймуни, тя е отоплена и в подготвеност да приюти двете лъвчета. До месец и половина би трябвало да е готово и новото местообитание на Терез и Масуд, което сега се построява и се намира директно до клетките на двата тигъра.

Откритата повърхност, където ще бъдат настанени дребните лъвчета е над 1100 квадратни метра, а служащи интензивно построяват и вътрешните пространства.

Ветеринарният доктор на зоопарка Паун Лазаров призна,че няма опит в развъждането на лъвчета. Затова подават ръка на фондация „ Четири лапи” и чакат помощ от тях.

Министърът на околната среда Нено Димов назначи инспекция на изискванията в зоопарка и предизвести, че при липса на положителни условия и грижи лъвчетата ще бъдат иззети.

Екоинспекторите в Пазарджик са установили, че в зоопрака има всички условия да естественото развъждане на лъвчетата.

Неправителствени организации излизат на следващия ден още веднъж на митинг против отхвърли на Пазарджик да пусне лъвчетата да отидат в избавителен център в Холандия.

От 5 месеца Терез и Масуд са в София, откакто бяха избавени от зоокъта в Разград. Преди 3 месеца кметът на града Валентин Василев подписа съглашение с интернационалната организация „ Четири лапи” да оказват помощ за намирането на нов дом на общо 5 лъва, тъй като в Разград нямат условия за тях. Малко по-късно обаче кметът на Пазарджик изиска дребните да отидат в градския зоопарк.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР