Пазарът на облигации в Китай представлява изключение от негативната тенденция

...
Пазарът на облигации в Китай представлява изключение от негативната тенденция
Коментари Харесай

Пазарът на облигации в Китай демонстрира устойчивост

Пазарът на облигации в Китай съставлява изключение от отрицателната наклонност в международен мащаб. Това съобщи Хейдън Бриско, началник в UBS Asset Management за Азиатско-тихоокеанския район пред Си Ен Би Си.

Водещите централни банки по целия свят започнаха фрапантни стъпки, в това число събаряне на главните лихви до рекордно ниски равнища, с цел да поддържат финансовите пазари в изискванията на пандемия от COVID-19.

Към 11:10 часа през днешния ден доходността по 10-годишните държавни скъпи бумаги (ДЦК) на Китай е 2,900%. За съпоставяне доходността по 10-годишните американски облигации е на равнище от 0,820%, на японските 0,008%, а на немските е в негативна територия – 0,405%.

Бриско изяснява, че най-големите страхове на вложителите сега идват от компенсирането на рисковите активи. „ Ако доходността на множеството пазари на облигации са покрай нулата или надълбоко в негативната територия, къде ще се насочите? За нас китайският пазар на облигации изпъква от всички останали със своето показване “, споделя той.

Китайското държавно управление подходи „ по-сдържано “ от предстоящото

Запитан дали управляващите в Китай са разрешили на фирмите да заемат пари прекомерно елементарно, с цел да поддържат стопанската система, Бриско споделя, че това се случва по целия свят.

„ Съединени американски щати направиха същото. Европа работи по същия метод. Целият свят търси способи да подсигурява, че фирмите ще оцелеят, че те ще могат още веднъж да отворят порти, да върнат чиновниците си на работа и да възобновят производството “, разяснява той.

По думите му в това отношение китайското държавно управление е било много „ по-сдържано “ от предстоящото.

„ В Китай също ще има струпване на дълг, само че равнищата няма да бъдат като тези, които ще виждаме в Европа и Съединени американски щати. Ситуацията е доста по-балансирана “, споделя Бриско.

Според него ще има по-голямо струпване в бранша на „ сенчестото банкиране " и при вложенията в инфраструктурни планове.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР