PayPal сключи сделка за придобиване на Honey - платформа за

...
PayPal сключи сделка за придобиване на Honey - платформа за
Коментари Харесай

PayPal придобива платформа за онлайн пазаруване в сделка за 4 млрд. долара

PayPal подписа договорка за придобиване на Honey - платформа за онлайн извършване на покупки, която предлага на потребителите отстъпки и награди, гласи известие на компанията, представено от CNN.

Придобиването идва в миг, когато PayPal е изправен пред засилена конкуренция от страна на софтуерни колоси като Apple, Googlе и Фейсбук, които започнаха да оферират лични форми на разплащане. Компанията се бори и с съперниците Visa и Mastercard, които също разшириха своите оферти за онлайн преводи.

Honey Science Corporation, която оперира както посредством мобилно приложение, по този начин и като добавка за уеб браузър, предлага кодове за отстъпки на към 30 000 онлайн търговци на дребно. Компанията е съперник на уеб сайтове като RetailMeNot, които събират промо кодове за потребителите. Това, което разграничава Honey от останалите е, че платформата вкарва кода за отстъпка автоматизирано при реализация на трансакцията, като постоянно употребява този, предлагащ най-голяма отстъпка.

Сайтът включва мобилен помощник за извършване на покупки, принадлежности за следене на предложения, информация за историята на покупките и цените, както и специфични предложения и награди.

PayPal, който е и притежател на Venmo, има повече от 275 милиона дейни потребителски акаунта и 24 милиона акаунта на търговци.

Компанията Honey е учредена през 2012 година и е със седалище в Лос Анджелис. Тя има 17 милиона дейни консуматори месечно, като доста от тях са младежи, като се припокриват с потребителската база на Venmo, показват от PayPal. Данните на Crunchbase демонстрират, че Honey е набрала над 30 милиона $ от частни вложители.

Придобиването към момента се нуждае от нужните регулаторни утвърждения, само че фирмите чакат то да завърши през първото тримесечие на 2020 година След като това завърши, Honey ще резервира централата си в Лос Анджелис, а съоснователите на компанията ще продължат да управляват екипа.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР