Payhawk е българска компания, чиято визия е да стане най-голямата

...
Payhawk е българска компания, чиято визия е да стане най-голямата
Коментари Харесай

Българска компания с амбиции да стане най-голямата банка в света

Payhawk е българска компания, чиято визия е да стане най-голямата банка в света, без да държи нито един лев или $ на клиентите си по банкова сметка, а да работи с институции, които имат лицензите, инфраструктурата, контрола и сигурността, с цел да се случва това. Това сподели съоснователят на сдружението Христо Борисов пред Bloomberg TV Bulgaria.

"Повечето компании не вадят корпоративни карти на чиновниците си, тъй като няма елементарен метод, по който да ги ръководят, а точно в тази тенденция компанията откри ниша, в която да предлага решенията си. Говорихме с над 30 компании от целия свят и открихме, че когато ти управляваш разноските на хора, които пътуват, или пък имаш чиновници, които работят отдалечено, контролът е доста комплициран, а потребността от корпоративна карта е осезаема “, изясни Борисов.

Българското сдружение се насочва към дребния бизнес, тъй като той е "много по-отворен към демократичния и свободен метод на работа ", твърди неговият създател. Според него по-малките компании доста по-лесно взимат решения и са доста по-иновативни.

Според Борисов привличането на интернационалните български бизнес ангели, измежду които и Пери Блачър, финтех консултант на Гугъл, през февруари, когато компанията получи първия си рунд вложения от 1 млн. лева, се дължи на капацитета на екипа ѝ и на пазара, на който е решила да оперира.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР