Паят с череши е невероятно вкусен и освежаващ десерт, идеален

...
Паят с череши е невероятно вкусен и освежаващ десерт, идеален
Коментари Харесай

С вкус на щастие: Рецепта за изискан пай със свежи череши

Паят с череши е необикновено апетитен и ободрителен десерт, съвършен за пролетния или летен следобяд. Сочните череши, съчетани с нежното и хрупкаво тесто, основават съвършена композиция от усети и аромати. Тази лесна рецепта ще ви разреши да си приготвите пресен и съблазнителен къс с череши в комфорта на вашия дом.

Съставки:

500 г прясни череши
1 опаковка сладки кори за къс (около 250 грама)
1/2 ч. захар
2 с.л. брашно
1/2 ч. вода
1/2 ч. алено вино (по желание)
1 с.л. лимонен сок
1 с.л. настъргана лимонова кора (по желание)
1 яйце (за намазване на кората)
пудра захар (за поръсване)



Приготвяне:

Нагрейте фурната на 180 градуса. Измийте и обелете черешите. Можете да оставите няколко черешки на страна за украса, в случай че желаете.

В огромна купа смесете захарта, брашното, водата, аленото вино (ако използвате), лимоновия сок и лимоновата кора (ако използвате). Разбъркайте добре, до момента в който захарта се разтвори изцяло.

Добавете черешите към сместа и разбъркайте, с цел да се покрият отмерено. Разгънете първия лист сладки кори в тава за къс, като оставите остатъка да виси от страните на тавата.

Поставете черешовата примес върху сладките кори. Покрийте черешите с останалата част от корите, като сгънете остатъка от първият лист сладки кори надолу.

Използвайте нож или вилица, с цел да извършите няколко прореза върху горната кора, с цел да може паят да се вентилира по време на печенето. Разбийте яйцето и намажете горната част на пая с него, с цел да придобие златист и блестящ тип.

Поставете пая в авансово загрята фурна и го печете към 40-45 минути, или до момента в който кората стане златисто-кафява. Извадете пая от фурната и го оставете да се охлади за няколко минути.

Поръсете сладкиша с пудра захар преди сервиране.



Това е! Сега можете да се насладите на вкусния и апетитен къс с череши, подобаващ за шерване със семейство и другари. Да ви е сладко!

Източник: woman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР