Павел баня е град, който се намира в Южна България

...
Павел баня е град, който се намира в Южна България
Коментари Харесай

Бях на санаториум в Павел Баня за дисковата херния и там една баба ми каза тази чудна рецепта, за която е нужен малко чесън

Павел баня е град, който се намира в Южна България в област Стара Загора. Градът, който е народен балнеоложки център, е необятно прочут с лечебните си минерални води.
От седемте естествени сондажни източника бликат минерални води с температура от 50 до 61 градуса.
Един от проблемите, които хората лекуват в Павел баня, е дискова херния.
Това е разбъркването на деформиран междупрешленен диск.
Индикатор за такава херния са повтарящи се болки в тялото, най-много в региона на кръста.

При такива болки би трябвало да се вземат незабавно ограничения, тъй като болестта води до други съществени затруднения – затруднява се действието на сърцето, може да се появят заболявания като гастрит, ишиас, продължителен бронхит, нарушава се също кръвообращението на мозъка, което пък способства за развиването на инсулт.
Ето обаче една рецепта от националната медицина, която също може да ви помогне – би трябвало да си извършите компрес с чесън. За задачата начукайте 300 грама обелен чесън и го поставете в стъклен буркан с винт. Сипете вътре 150 мл алкохол (може също да употребявате водка или домашна ракия).

Затворете с капачка и оставете сместа за 10 дни, като през това време разклащайте буркана. След това би трябвало да намажете болното място с лечебната запарка и да поставите върху него парче вълнен плат. След това увийте с шал, с цел да са загрее мястото и оставете през цялата нощ, до момента в който спите. Забележка: Тази публикация е с извънредно осведомителна цел. Преди да употребявате каквито и да е средства от националната медицина, се консултирайте със своя доктор!

Ето и още няколко предписания срещу дискова херния
Според най-прочутият ни билкар Петър Димков има три билки, които лекуват дисковата херния. Това са аленият кантарион, мумиото и шведската горчивка, написа nbox.bg.

Червен кантарион

Червеният кантарион пораства най-вече по сухи и тревисти места, както и из горските поляни в цялата страна. За използването против дискова херния се употребяват цъфтящите стръкове, които би трябвало да бъдат отрязани на към 15-20 см от върха. С приготвената от тях примес би трябвало да се постанова кръста един път на ден, по опция вечер преди лягане.

Мумио или илирийска смола

Мумиото е средство, известно като вълшебен еликсир, добит от скалите. „ Сокът “ от епохи е именуван „ кръвта на планината “. Намирането му не е доста елементарно – в труднодостъпни за индивида скали, в пещери и висящи висулки… Мумиото е билка, която се приема вътрешно и би трябвало да е прясно приготвено с разнообразни сокове. В случая за дискова херния се употребява външно и под формата на компрес.

Шведска Горчивка

Шведската горчивка е може би най-полезната билка за компреси, тъй като има мощно и трайно успокояващо деяние. Тя се накисва в 700 грама ракия или алкохол, след което би трябвало да престои на топло 14-20 дни. След 20 тия ден се прецежда и е сместа е подготвена за приложимост.

Източник: vijti.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР