Паула Бадоса съумява да надгражда нивото в играта си с

...
Паула Бадоса съумява да надгражда нивото в играта си с
Коментари Харесай

Бадоса не остави шансове на финалистката от US Open и е все по-близо до защита на титлата си!

Паула Бадоса съумява да надгражда равнището в играта си с всеки минал дуел от WTA 1000 конкуренцията в Индиън Уелс през тази седмица. Испанката, която взе участие в шампионата като настоящ първенец, имаше по никакъв начин леката задача в ранните часове на днешния ден да срещне една от най-видните представителки на идната генерация в лицето на Лейла Ани Фернандес. Продължителните разигравания от главната линия бяха постоянно срещано събитие, в което виждахме равнопоставеност, само че огромната разлика пристигна от високия % на първи сервис, който поддържаше международната номер 7 и това се оказа основно за триумфа ѝ в поредни сетове след 6:4 6:4. В четвъртфиналната фаза шампионката чака победителката от конфликта противопоставящ Вероника Кудерметова и Маркета Вондрушова.

Проблемите за Фернандес започнаха още в самото начало, като на няколко пъти ѝ се наложи в първата половина от частта да отрязва брейкболи, с което се оправи безупречно. С течение на времето Бадоса откри верния метод при моментите на ретур и справедливо осъществя пробив. Младата канадка не остана безучастна и на собствен ред откакто усети съмнения в подаването на съперничката си, оползотвори опцията си за рибрейк. Шампионката не пречупи глава след изпуснатата преднина, като за сметка на това даже стана още по-агресивна в ударите си, което бе добър тактически способ, с цел да се стигне до нов пробив, който се оказа и решителен за изхода на откриващия сет.

Испанката срещна съществени компликации на старта на втората част, откакто ѝ се наложи да резервира подаването си в маратонски гейм, траял над 10 минути. Световната номер 7 не чакаше дълго преди да окаже напън върху сервиса на младата си противничка и съумя относително елементарно да я пречупи, с цел да си подсигурява основна преднина в резултата. Бадоса мина през нови тягостни мигове на начален удар, с които се оправи чудесно, с цел да може минути по-късно да се поздрави с крайния триумф в поредни сетове.

Defending champ things
Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР