Пътят ще бъде блокиран от 9 до 11 ч. през

...
Пътят ще бъде блокиран от 9 до 11 ч. през
Коментари Харесай

Хотелиери, горовладелци и смолянските села си искат пожарна

Пътят ще бъде блокиран от 9 до 11 ч. през цялата седмица до намиране на решение, сподели кметът на Чепеларе Славка Чакърова.

Намерението на протестиращите е да затварят пътя по 15 минути и след това да пропущат придвижването.

Тази районна работа обгръща територията на над 9 горовладелски кооперации, сподели Чакърова, представена от БНР.

Това са над 100 000 декара гора, частни кооперации. Обслужва 4-5 села. Това са Проглед, Стойките, Широка Лъка, Гела. Не на последно място и хотелската част, която обгръща над 15 000 леглова база. Това са хотели, ситуирани на територията на община Чепеларе и територията на община Смолян, обсерваторията Рожен е на тази територия, кулата “Снежанка “, посочи кметът, която е безапелационна, че решението "изобщо не е оправдано ".

Миналата седмица вътрешният министър Валентин Радев сподели, че управлението на Министерство на вътрешните работи е направило обзор на пожарите в обособените противопожарни сектори и е открило, че в 12 от тях те са малцина и хората дежурят по двама. Заради това е решено тези сектори да бъдат преструктурирани като пожарникарите бъдат преместени на работа в по-големите сектори, без никой да бъде уволнен.

След като разбрали за недоволството на хората в някои дребни общини от управлението на Министерство на вътрешните работи са решили някои от тези 12 сектори да бъдат оставени да съществуват, без значение, че в тях дежурят по-малко от трима пожарникари на промяна. Това Радев сподели в Брусарци, където увери локалните, че пожарната работа няма да се закрива.

Предложението на Министерство на вътрешните работи ще бъде прегледано в Народното събрание. "Ще се съобразим с решението на Народното събрание, каквото и да бъде то ", разгласи министър Валентин Радев.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР