Пътят край село Микре, на който само през миналата седмица

...
Пътят край село Микре, на който само през миналата седмица
Коментари Харесай

Пътят край Микре е един от най-добрите в страната, обяви министър Нанков

Пътят край село Микре, на който единствено през предходната седмица починаха единадесет души, е един от най-хубавите в страната, като настилка, маркировка, сигнализация и мантинели. Каза през днешния ден по Би Ти Ви министърът на районното развиване и благоустройството Николай Нанков.

Според него до произшествия там се стига, защото от години нарушаването на Закона за придвижване по пътищата е наклонност. Нанков уточни, че преди пътят да бъде ремонтиран там съвсем не е имало произшествия със починали, само че в този момент те не стават поради пътя.

" Хемус " стига до Варна през 2025 година, удостовери министърът

Решението на казуса министърът вижда в бързото създаване на автомагистрала " Хемус ". В отговор на въпрос, той уточни, че секторът сред Ловеч и Плевен ще е подготвен през 2021 година, а четири по-късно аутобана ще стигне до Варна. " Това са реалистични периоди, подкрепени и с финансови планове. Надявам се и даже да не сме ние на власт да има последователност ", акцентира Николай Нанков.

По мотив случая край Атия, при който на пешеходна пътека беше блъснато и убито дете, министърът уточни, че в регионалното пътно ръководство не са постъпвали претенции за създаване на пасарелка, каквато е решено да се направи в този момент. " Проверяваме отново дали има сигнали и в случай че има отговорни, ще последват наказания ", сподели още Николай Нанков.

Министърът акцентира, че се работи по участъците-гробници по пътищата, като уточни ремонта на правите Пловдив-Асеновград, Русе-Бяла и обезопасяването на кръговото при Бяла. Според Нанков при започване на идната година може да се стартира работа по построяването на автомагистралата Бяла-Велико Търново.

Попитан за ориста на тол системата, Нанков уточни, че в случай че всички обжалвания минат в законовите периоди и бъдат отхвърлени, тя ще стартира да се построява при започване на идната година, а осем месеца по-късно да стартира да носи и доходи. Изграждането и ще коства 150 млн. лв., които ще бъдат изплатени на три транша от по 50 млн. лв., като парите ще са половината, постъпващи от системата за година.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР