Пътуващите по републиканската пътна мрежа на България ще бъдат приучавани

...
Пътуващите по републиканската пътна мрежа на България ще бъдат приучавани
Коментари Харесай

Пълен смях - до 15 януари тол полицията ще приучава да си купуваме винетки

Пътуващите по републиканската пътна мрежа на България ще бъдат " приучавани " от така наречен тол полиция до 15 януари по какъв начин и от кое място да си купят винетка . Това сподели ръководителят на АПИ инж. Светослав Глосов по отношение на хаоса с електронните винетки.
" Можете да си карате без винетка до 15 януари, в случай че не ви хване камера. Ако сте без винетка, ще бъдете санкционирани, само че вие несъмнено имате ", добави Глосов в отговор на журналистически въпроси може или не може до 15 януари да се кара без винетка. Той изясни, че в случай че бъде заловен някой да кара без винетка, ще бъде " приучен " да си купи винетка - без значение дали от новата тол полиция на АПИ или от КАТ. Винетните служители на реда щели да демонстрират по какъв начин се купува от мобилно устройство или да водят " нарушителя " до място, откъдето може да се купи винетка. КАТ обаче може да глобява единствено за липса на хартиена винетка. " Има задоволително способи да се купи винетка ", посочи ръководителят на АПИ.
На експлицитен въпрос на Actualno.com ще поеме ли някой отговорност за този безпорядък и ще има ли оставки , Глосов не можа да уточни отговорен или отговорни . " Каква отговорност очаквате да поеме ", отвърна той на нашия въпрос.
Относно фиаското с винетната система и въвеждането на електронната винетка, минситър-председателят Бойко Борисов " се надява до десетина дни да се приспособява системата " и да можело през банкомати да се купуват винетки. " Когато от хартия минаваш на електронен притежател, постоянно има такива разтърсвания ", посочи министър председателят.
За неразбирането по отношение на периода " 15 януари без санкции " районният министър Петя Аврамова разгласи, че проверяващите от новата тол полиция към АПИ в действителност щели " да съветват " до тази дата. Това не значело да не се купуват винетки. Регионалният министър не разяснява и каква загуба се е натрупала от 1 януари до 4 януари поради цялостната с пропуски нова винетна система.
" Системата работи ", решително разгласи Глосов. Той също не можа да каже каква е загубата до момента поради проблемите със системата, тъй като в България над 90% от колите се движели с винетки, които изтичат в края на януари. Глосов увери, че към през днешния ден сутринта (4 януари) всички машини за винетки работели, работела опцията да се купува електронна винетка по електронен път - през системата на A1, а от 7 януари, понеделник, щяло да може да се купува и от други места - да вземем за пример EasyPay. До няколко дни пък щяло да може да се купува винетка и през банкомати.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР