Пътуването в Европейския съюз се завръща към реалността си от

...
Пътуването в Европейския съюз се завръща към реалността си от
Коментари Харесай

В сряда отпада изискването за Covid-19 сертификати за Италия и Кипър

Пътуването в Европейския съюз се завръща към действителността си от преди началото на ковид пандемията. Последната страна, която изискваше зелени Covid документи от посетителите си, Италия, също анулира това изискване от сряда, заяви италианското здравно министерство.

Въведеното условие за документа, който потвърждава, че пътуващият е имунизиран, преболедувал или с отрицателен резултат за ковид, изтича на 1 юни и няма да бъде възобновено.

До15 юни в Италия остава наложително носенето на маски в градския превоз, културните обекти и при спортните прояви на закрито. На 1 април страната излезе от двугодишното си изключително състояние, което влезе в действие още на 31 януари 2020 година. Тя бе една от най-тежко засегнатите европейски страни и продължава да следи деликатно броя на Covid случаите.

На българската граница документи не се желаят от 1 май, от 1 април падна и мярката за носене на защитните маски в закрити публични места.

В сряда ще отпадне потребността от документи и за посещаване на Кипър, като решението е взето от локалното държавно управление на 27 май. В страната към момента е годно правилото за носенето на защитна маска в затворени публични пространства, само че от на следващия ден то ще важи само за високорискови места като лечебни заведения и старешки домове.
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР