Пътуването в чужбина може да се превърне от удоволствие в

...
Пътуването в чужбина може да се превърне от удоволствие в
Коментари Харесай

Как да спестите пари при пътуване в чужбина

Пътуването в чужбина може да се трансформира от наслаждение в тягост единствено за минути. Независимо дали отивате на отмора, или значима служебна командировка, могат да изникнат редица непредвидени опасности, които да провалят пътуването ви зад граница и да доведат до голям брой спомагателни разноски за бюджета ви.

Злополука зад граница

Сериозен риск при всяко пътешестване зад граница е да ви се случи случай, да се разболеете или да ви заболи зъб, което несъмнено е обвързвано със съществени терзания и разноски. И вместо да чукате на дърво, можете да се погрижите авансово против налична сума различен да поеме медицинските ви разноските в чужбина. Необходим ви е и помощник, който да ви насочи към лечебно заведение, където ще ви чакат. Както и да обезпечи превоз до такава степен, в случай че не можете да се придвижите сами. Важно е да може да разчитате, че ще има кой да ви репатрира в България, в случай че лекуването се окаже по-дълго. А за фамилиите с деца, че ще има кой да се погрижи за тях – да ги настани в хотел и да поеме разноските за връщането им в България, в случай че се наложи престой на родителя в болница.

При по-дълга хоспитализация се постанова и да дойдат родственици, които да ви оказват помощ, в случай че нямате, разноските за техния престой ще са за ваша сметка.

След пандемията от Ковид-19 доста хора се оказаха блокирани в непозната страна, било поради лекуване или поради карантина и, несъмнено, трябваше да платят сами всички суми по лекуване и престой.

Ако пък сте на ски и се наложи да ви търсят и избавят, би трябвало да знаете, че без застраховка разноските по избавителната интервенция още веднъж са за ваша сметка, а те не са по никакъв начин малко.

Винаги съществува и рискът да претърпите акцидент, която да не разреши да се върнете незабавно на работа. В този случай е добре застраховката ви да покрива такива вреди, с цел да получите и съответното обезщетение, до момента в който здравословното ви положение разреши още веднъж да работите.

Не забравяйте, че с изключение на здравни, пътуването в чужбина крие и опасности със закъснение на полета или загуба на багаж. В последните години редица полети се забавиха поради стачки на личния състав в разнообразни летища или самолетни компании. По-евтините самолетни компании пък постоянно дублират билетите, изключително в сезона на отпуските, и се оказва, че част от пасажерите не могат да излетят. Още по-неприятно е, в случай че се забави полетът, на който би трябвало да се прекачите за крайната си дестинация. Това, несъмнено, е обвързвано с изключение на с нерви и с редица разноски по летищата, като храна и питиета, които в допълнение покритие към застраховката ви за пътешестване в чужбина, може да поеме.



Pixabay

Изгубен багаж

Едно пътешестване постоянно може да се провали, в случай че самолетната компания изгуби багажа ви или установите, че той е развален. Само за предходната година са били изгубени, забавени, развалени или откраднати по летищата в света над 26 милиона куфара, сакове и чанти, разгласи Европейският потребителски център. Според отчет на SITA - компания, предоставяща ИТ и телекомуникационни услуги за промишлеността във въздушния превоз - в80% от случаите до забавянето се е стигнало поради погрешно обработен багаж, а делът на изгубените и откраднатите пътни чанти се е нараснал до 7%. Застраховка може да покриечаст от разноските за движимости от първа необходимосткато облекла и тоалетни такъми.

Независимо каква дестинация сте избрали за пътуването си, постоянно има риск и да ви оберат по време на почивката или командировката и да останете без значими документи като персонална карта, паспорт, виза или банкова карта. Оставането без документи в непозната страна е обвързвано с доста стрес и непредвидени разноски. С в допълнение покритие към застраховката можете да си подсигурите разноските по издаване на препис на изгубения или откраднат документ, както и подпомагане за блокиране на банковата сметка или препоръки какви стъпки да предприемете пред съответните институции в непознатата страна.

Не на последно място е рискът да се сблъскате с правната система на непознатата страна, даже да нямате виновност. Допълнително покритие ще ви разреши да не плащате за своя сметка разноските за юрист, ако ви се наложи правна отбрана по време на престоя ви в чужбина.

Крадците не спят

И рисковете не стопират дотук. Много постоянно притежателите, които се завръщат от пътешестване в чужбина, намират вратата на жилището си необятно отворена, а скъпите им движимости към този момент ги няма. Скъпите аларми и брави все по-трудно стопират крадците, а те стават все по-информирани от обществените мрежи по кое време жителите на дома са на отмора или в командировка. За да си спестите тези разноски, можете да си доплатите към застраховката спомагателното покритие „ Кражба от вкъщи “ или да сключите застраховка.

За да гарантирате спокойствието си при пътешестване в чужбина и да спестите непотребни разноски, може да извършите това единствено с няколко клика и то, без даже да е нужно да излизате от вкъщи си и да запазвате час за среща с съветник.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР