Пътуването с влак често е изпитание за дръзналите да ползват

...
Пътуването с влак често е изпитание за дръзналите да ползват
Коментари Харесай

Две години след поставянето им, автоматите за билети в БДЖ все още не работят

Пътуването с трен постоянно е тестване за дръзналите да употребяват услугите на БДЖ. Днес пътуваме за Русе и вършим опит да си купим билет. Машината обаче не работи.

Общо 30 автомата за билети, като този, са ситуирани в по-големите гари в страната. За тях БДЖ са платили близо 430 хиляди лв.. Устройствата са конфигурирани преди повече от две години, само че не работят. Причината – липса на програмен продукт.

Стоил пътува за Пловдив. След няколко несполучливи опита съумява да си купи билет от гише.

„ Отидох на една каса. Жената си потегли от там. Дойдох на втора каса, очевидно е информация, каса, издаване на карти… И там чаках. Сега пристигнах тук, само че не бързам “, споделя пасажерът.

Обществената поръчка за доставката на машините включва само тяхната доставка и монтаж. За да проработят машините, БДЖ би трябвало да разгласи обособена социална поръчка за направа на програмен продукт.
Ние сме длъжни да признаем, че фактически се забавихме с оповестяването на тези публични поръчки, само че това се дължи на доста фактори.
Ивайло Георгиев, шеф " Продажби и обслужване " в " БДЖ - Пътнически транспорти " ЕООД

След изявлението пред Euronews от БДЖ-Пътнически транспорти оповестиха социална поръчка за разработка, внедряване и гаранционна поддръжка на програмен продукт, който да обслужва автоматите. Прогнозната стойност е 166 хиляди лв..

„ В края на краищата сме се насочили към издаване на билети единствено за крайградските сектори “, признава Георгиев.

Вижте повече във видеото.
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР