Пътуването с децата може да е приятно изживяване, натрупване на

...
Пътуването с децата може да е приятно изживяване, натрупване на
Коментари Харесай

Как да пътувате по-лесно с детето към ваканционната дестинация

Пътуването с децата може да е прелестно преживяване, струпване на свидни мемоари, развлечение или призрачен сън. Това зависи съвсем напълно от вашия метод към обстановката и подхванатите ограничения да пътувате по-забавно и по-спокойно, осигурявайки всичко належащо и предвиждайки вероятните компликации.

Какво да вземете в колата си?
Чифт спомагателни облекла за детето, прибрани настрана отвън куфара. Ще са нужни, в случай че се изцапа, намокри, стане му студено, топло или направи друга пакост. По-трудно е да спирате и да отваряте куфара. Нека са на комфортно място и до вас. Нещо вкусно, обичано и елементарно за ядене. Не избирайте течаща, лепкава и разливаща се храна. Плодовете също не би трябвало да са от най-сочните и капещите, с цел да не се нуждаете от втори чифт облекла всички, а колата – от автомивка. Любими книжки и играчки. Нека са нови за детето, само че дребнички и евтини. Идеята е да ги подавате една след друга, когато предната загуби вниманието на мъника и той прояви темперамент. Възглавничка за сън, в случай че детето се умори, а е огромно за кошче. Течности, за предпочитане вода или прясно изцедени сокове. Резервен памперс, в случай че детето е малко и употребява. Мокри кърпи, дезинфектант, сухи кърпи, хавлия. Няма да се разминете без цапане и бърсане. Бъдете готови.
Какво да извършите, в случай че детето му прилошава и пътува мъчно?
Консултирайте се с педиатъра и пригответе лекарства за облекчение на положението по негово наставление. Нека детето гледа напред, а не обратно в колата. Внимавайте с храненето – то би трябвало да е леко, с цел да не усложни казуса. Изберете маршрут, който е без доста завои. Спирайте по-често на отмора, с цел да подишате чист въздух. Оставете прозорците леко отворени, с цел да влиза въздух в колата. Не му давайте да чете и да гледа в телефона си. Нека гледа през предния прозорец.
Как да извършите пътуването потребно, а освен прелестно?
Разказвайте на детето за местата, през които минавате, в случай че възрастта му разрешава. Така ще натрупа познания за страната, за забележителностите. Ако няма такива, запознайте го с реките, планините, растенията, които срещате по пътя си. Говорете на наличен език, най-кратко и простичко, с цел да разбере. Показвайте му какво вижда. Измислете дружно приказка за забавен обект, около който минава пътят ви. Подарете му игра за забележителностите в България. Ако е съумяло да види част от тях по време на пътуването, играта ще му бъде извънредно забавна и ще задържи дълго вниманието му. Пригответе се с устройство с детски песнички и филмчета. Един час филм е един час успокоение.
Ако пътувате с рейс, обстановката се усложнява. В този случаи ще ви са нужни и здрави нерви, тъмни облекла за вас, защото няма да може да се преобличате, пликчета за повръщане, плик с бонбони за изнервените пасажери, които ще споделят пътуването и виковете на мъничето ви. Както и усмивка, постоянно оказва помощ.

Още от ЛЮБОПИТНО:

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР