Пътуването е едно от най-вълнуващите и полезни преживявания. Но когато

...
Пътуването е едно от най-вълнуващите и полезни преживявания. Но когато
Коментари Харесай

5 съвета за пътуване без стрес


Пътуването е едно от най-вълнуващите и потребни прекарвания. Но когато планирате пътувания, боравите с летищата и се пробвате да се ориентирате в нови страни, това може да докара до огромен стрес.

Можете да намалите безпокойството, да спестите пари и да извършите пътуванията си по-приятни с няколко хитрини.

Откажете се от регистрацията на багаж



Загубата на багаж на летището е един от най-сигурните способи да неуспехите пътуването си, само че това е прекомерно постоянно срещан проблем. Да не приказваме за разноските за чекиране на багажа, опашките за регистрация и страха, че чантата ви ще е прекомерно огромна или тежка. Можете да избегнете всичко това, като пътувате единствено с ръчен багаж.

Да се научите да пътувате с по-малко багаж, е сигурен метод да пътувате без стрес. Не се тормозете, когато пътувате за няколко дни, нямате потребност от толкоз доста багат. В една огромна раница можете да поберете всички детайли от пътва нужда. Освен това ще можете да държите чантата постоянно със себе си, ще избегнете разноските за непотребен багаж и ще преминете безпроблемно през опашките за чекиране.

Повечето пасажери считат, че 35 л до 40 л туристическа раница или чанта е повече от задоволителна, с цел да пренесат всичко належащо. Ако отивате на малко пътешестване, даже 24-литровата раница може да ви свърши работа. И не се тормозете, в случай че имате потребност от в допълнение пространство. Повечето самолетни компании ви разрешават да вземете дребен персонален предмет, да вземем за пример чанта за рамо.

Приложения за пътешестване



Наличието на най-полезните приложения за пътешестване в телефона ви може да бъде избавително. Можете да намерите приложения за всичко - за пазаруване на самолетни билети, запазване на хотели, взимане на такси до мястото, на което би трябвало да отидете. Изтеглянето им преди пътешестване може да ви помогне да избегнете всевъзможни проблеми и да намалите напрежението при пътешестване.

Що се отнася до настаняването, приложения като Airbnb и Agoda са чудесни за намиране на място за престой. Можете даже да филтрирате вариантите, с цел да намерите най-хубавите цени, подобаващите улеснения или даже варианти с безвъзмездна анулация, с цел да не се притеснявате, в случай че нещо се обърка. Rome2Rio може да ви помогне да намерите най-ефективните автобусни и влакови направления, до момента в който Skyscanner и Гугъл Flights могат да ви оказват помощ да намерите евтини полети.

Струва си също по този начин да проучите най-хубавите приложения за вашата дестинация. Например, в случай че пътувате до Англия или Съединените щати, Uber е отлично приложение за транспорт и доставка на храна, само че Grab е най-хубавият вид в доста елементи на Югоизточна Азия. Може да желаете да разгледате и приложенията за локален публичен превоз за мястото, където отивате.

Развлечения за дългите пътувания



Чакането да стигнете от една дестинация до друга може да е много стресиращо. Много хора откриват, че стават тревожни по време на дълго пътешестване със аероплан, в стеснен рейс или трен, изключително в случай че нямат какво да вършат в продължение на часове. Заниманията могат да облекчат тревогата и напрежението при пътешестване и даже да създадат прекарванията ви по-приятни.

Изтеглянето на развлекателни стратегии на телефона, таблета или преносимия компютър може да форсира дългите часове. Услугите за стрийминг като Spotify и Netflix към този момент разрешават на потребителите да изтеглят обичаните си песни, подкастове, излъчвания и филми на своите устройства. Можете също по този начин да изтегляте електронни и аудиокниги посредством услуги като Kindle и Audible.

Цифровите развлечения не са единствената ви опция. Четенето на книга, воденето на дневник или даже носенето на карти или джобни настолни игри като шах или дама може да помогне за понижаване на напрежението при пътешестване и да ви занимава, когато имате потребност да убиете няколко часа.

Дайте си в допълнение време преди и след полета



През последните години летищата затрудниха прекосяването през инспекцията за сигурност и регистрацията. Затова би трябвало да пристигнете задоволително рано, с цел да прекарате деня си в по-малко стрес.

Може да ви се коства изкушаващо да поспите в допълнение или да свършите някоя работа преди полета, само че това също може да докара до дефицит на време и да усили напрежението. Не желаете да стартирате почивката си с бързане и терзание дали няма да изпуснете полета, нали? Много е евентуално идващите дни също да преминат в терзания, в случай че стартирате по този начин.

Не пропускайте застраховката



Дори и да планирате всичко до съвършенство, в никакъв случай не знаете какво може да се обърка. Може би ще се разболеете по време на почивката и ще ви се наложи да плащате медицински разноски. Може би поради забавяне на публичния превоз ще изпуснете полета си и ще би трябвало да резервирате различен. Може би ще изгубите паспорта си или резервацията ви за хотел ще бъде анулирана.

Непредвидените условия могат да бъдат извънредно стресиращи и по тази причина е добре да си извършите застраховка за пътешестване преди да заминете. Една добра оферта за застраховка при пътешестване може да ви покрие всичко - от медицински разноски до закъснения и анулация и даже отвод от пътешестване. Много от тях включват и покритие за изгубени или развалени движимости и всевъзможни други постоянно срещани проблеми при пътешестване.

Дори и нищо да не се обърка, застраховката за пътешестване ще ви обезпечи успокоение. И несъмнено, в случай че нещо се обърка, можете да си отдъхнете, знаейки, че сте финансово обезпечени, което я прави един от най-хубавите способи за пътешестване без стрес.
Източник: momichetata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР