Пътуването без да напускате дома си е лесно! В момента

...
Пътуването без да напускате дома си е лесно! В момента
Коментари Харесай

Пътуване без да излизате от дома

Пътуването без да напускате дома си е елементарно! В момента имате опция да пътувате до разнообразни забавни страни по света (и освен по света, само че и в Космоса). Само положителната интернет връзка е билет за пътуването! И всичко е изцяло гратис. Излъчването е в действително време през доста уеб камери по целия свят!
Разбира се, пътуванията по интернет в никакъв случай няма да заменят действителните пътувания. Но за тези, които възнамеряват почивката си или просто са решили да мечтаят, услугата е доста потребна, изключително в условия на Коронавирус.
Вижте по какъв начин:
Виртуална география: шест метода да пътувате от уюта на дома си
През 2020 година спряхме да пътуваме, само че опциите за разглеждане на нови градове не понижиха - всичко това с помощта на виртуалните туристически услуги. Събрани неочевидни способи за проучване на Космоса, от интерактивен филм за метрото до карта с аромати.
Живот подземен
Виртуално пътешестване, през метросистеми на огромни градове. Първоначално планът е умислен като документален филм за пасажерите в метрото, които ще споделят своите истории, само че в последна сметка се трансформира в интерактивен. Потребителите имат опция да се возят във вагоните на метрото на осемнадесет града по света. Тук, до момента в който пътувате, може да говорите със инцидентни съпътстващи пасажери и да слушате фонова музика. Бонус е методът на пътешестване в основния вагон на влака, от който се откриват красиви гледки на някои линии.
Градове и памет
По време на пандемията откривателите от Оксфорд се заеха да основат звукова карта на международните градове. За да създадат това, те избрали инцидентни записи от разнообразни елементи на планетата и за смяна добавили асоциативни звуци към получените проби - национални мелодии или присъщи за региона звуци от природата. Резултатът е интерактивна звукова карта, която може да се направлява в два режима - „ физически “ и „ психически “ - по едно и също време. На картата има забележими пропуски, да вземем за пример може да показва единствено три града, само че музикалният опит се оказа забавен.
Размяна на прозорци
Проектът WindowSwap е основан от двойка в Сингапур, която се отегчава от същия аспект на прозореца по време на пандемията. Сайтът предлага да се реалокира в разнообразни елементи на света и да огледа през „ прозорците “ на други градове. Само с няколко щраквания на уеб страницата можете да наблюдавате натоварения трафик в Ню Йорк, да гледате към лондонската градина или да се насладите на гледката от вкъщи си. Ролята на прозорците се извършва от десетминутни видеоклипове, събрани от цялостен ​​свят. Градът е посочен в горната част на страницата.
GeoGuessr
 Регион Кампания – същинска приключенска приказка в Италия Регион Кампания – същинска приключенска приказка в Италия
На юг от Лацио се намира районът Кампания, какъв брой бележи началото на Южна Италия или тъй наречените mezzogiorno. Регионът е кръстен от римляните,...
Популярна браузърна игра, основана през 2013 година Играчът стигнал до случайно местонахождение от Гугъл Street View, би трябвало да уточни личното си местонахождение на картата допустимо най-точно. Вътре в мястото, може да се оглеждате и да се придвижвате, само че единствените знаци за място са пътните знаци и рекламните банери. Има пет рунда в играта: колкото по-точно играчът уточни местоположението, толкоз повече точки получава и може да играе, както самичък, по този начин и в спортен режим. По подразбиране играчите са помолени да познаят местоположението на картата на целия свят, само че можете също да лимитират територията си, да вземем за пример, до американски градове или страните от Европейския съюз.
Randonautica
Това е мобилно приложение, което генерира случайни координати в градско пространство. За разлика от други планове в листата, Randonautica изисква офлайн интензивност. Потребителят е подканен да отиде до дадена точка, където да открие всевъзможни обекти. Приложението станало известно, откакто младежи от Сиатъл откриха мъртвец на едно от местата, а потребителите на TikTok почнали да снимат своите завършения по музика от филми на ужасите. Обикновено потребителските истории са по-безобидни, само че не по-малко забавни. Като предписание те са свързани с артефакти, открити на случайни места.
Ароматни карти
Проектът Smelly Maps е образец за персонализирана визуализация на огромни данни. Въз основа на статистически данни от обществените мрежи екип от откриватели от Лондон е съставил статистическа карта на миризмите на града. Всяка лондонска улица на картата е оцветена в избран цвят, който демонстрира преобладаващата миризма на храна, отпадък или автомобилни излъчвания. „ Може да не сте знаели, само че вашият нос е инструмент за обработка на данни и количественият разбор на миризмите. Той отваря нова вероятност за градското пространство “, разказват основателите плана. В допълнение към заниманието, картата има и прагматична функционалност. Например може да я употребявате, с цел да разберете в кои региони на Лондон е най-чистият въздух.
 
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР