Пътуване с баркод. С такова заглавие излезе турският вестник Акшам,

...
Пътуване с баркод. С такова заглавие излезе турският вестник Акшам,
Коментари Харесай

Турция по време на коронавирус: Пътуване с баркод

" Пътуване с баркод ". С такова заглавие излезе турският вестник " Акшам ", разяснявайки ограниченията, наложени от държавното управление, за справяне с разпространяването на коронавирусната пандемия. Кодът ще е нужен също за пътувания с трен и аероплан, като при евентуален риск, позволение за пътешестване няма да се издава.

" Йеничаг " подчертава върху нуждата от специфичен код за искащите да пътуват турци. Този код ще бъде самостоятелен и ще се сменя при всяко пътешестване. Той ще бъде получаван с малко известие посредством мобилно приложение. За инспекцията на здравното положение на искащите да пътуват ще дава отговор компанията туроператор, а в случаите, когато бъде открит инфектиран пасажер, всички останали ще бъдат поставяни под наблюдаване.

Министърът на опазването на здравето Фахреттин Коджа заяви за новите правила, като съобщи, че не се обмислят ограничавания за излизането на открито след празничните дни, само че това ще би трябвало да става с защитни маски. Занапред, вместо да бъдат налагани забрани на хората над 65-годишна възраст и на тези с хронични болести, те ще " бъдат поставяни под надзор ", сподели още министърът, съобщи БНР.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР