Пациентската организация Заедно с теб поиска оставката на директора на

...
Пациентската организация Заедно с теб поиска оставката на директора на
Коментари Харесай

Пациентска организация иска оставката на шефа на фонда за инвитро след одита на Сметната палата

Пациентската организация " Заедно с теб " изиска оставката на шефа на Центъра за асистирана репродукция д-рМария Георгиева, откакто одит на Сметната палата, оповестен предходната седмица, сподели пропуски в работата на институцията и непълен надзор над клиниките, с които си партнира.

От организацията считат, представени от БНР, че и прокуратурата би трябвало да направи инспекция във фонда за инвитро след отчета на Сметната палата. С анкета измежду към 600 дами, които са минали инвитро процедури с държавни средства, се удостоверява един от откритите проблеми - здравната документи, която са получили множеството от тях е непълна и незадоволителна.

Освен това от " Заедно с теб " считат, че посочения а висок триумф за раждане на деца от опитите - 28%, може да не е правилен, тъй като отразява броя на децата, а не на сполучливите опити. Двете неща са разнообразни, в случай че се пресметне, че от инвитро процедурите неведнъж се раждат по две деца, подсещат от там.

По думите на доктор Георги Стаменов в изявление по Би Ти Ви, триумфът на асистираната репродукция в България в действителност е доста висок. Той е с 1 процентен пункт над междинния за Европа, само че това е в случай, че у нас процедурите се разрешават за дами до 42 години, до момента в който в западни страни възрастовият предел е до към 39 години. Според Стаменов, който е притежател на огромна частна АГ болница, в действителност одитът на Сметната палата демонстрира единствено насоки за възстановяване, а не пропуски или злоупотреби в работата на Центъра за асистирана репродукция.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР