Пациентка предизвика пожар в COVID отделението на Университетската болница Медика

...
Пациентка предизвика пожар в COVID отделението на Университетската болница Медика
Коментари Харесай

Какви са щетите след пожара в COVID отделението в Русе

Пациентка провокира пожар в Коронавирус отделението на Университетската болница " Медика " в Русе. Няма потърпевши, пламъците са унищожили леглата и част от оборудването в интензивния бранш. Пламъците са избухнали поради нелепото държание на болната.

Докато лекарите в Коронавирус отделението се борят за живота на 60 пациенти с ковид, 71- годишна жена на двойна кислородна терапия смъква маската, с цел да търси със запалка паднал предмет под леглото. Огънят пламва на мига, в четири сутринта. Без да губи хладнокръвие, пациентка от прилежащото легло, е задействала алармата за връзка с личния състав.

" Веднага реагирахме, взехме пожарогасителите, които бяха разполагаем в отделението и с двете дежурни сестри и двете санитарки успяхме да потушим пожара, като навреме извадихме болните. Те са в устойчиво положение, едната леко се утежни, несъмнено всички пациенти са на двоен кислороден източник, със постоянна хемодинамика ", съобщи кардиологът доктор Станислав Павлов.

Огънят е стопил леглата, стените и таванът в помещението са опушени.

" Най-важното е, че няма човешки жертви. Последствията са по-скоро механически ", добави Алис Муртезова, административен шеф на УМБАЛ " Медика ".

За да се избегнат сходни нелепи произшествия в здравното заведение от през днешния ден се не разрешава внасянето на запалки и кибрити. Тази нощ в Коронавирус отделението на болничното заведение са умряли четирима пациенти с ковид.

Репортер: Теодор Стамболиев
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР