Пациентите няма да доплащат за медицински изделия след влизането в

...
Пациентите няма да доплащат за медицински изделия след влизането в
Коментари Харесай

Ананиев: Пациентите няма да доплащат за медицински изделия

Пациентите няма да доплащат за медицински произведения след влизането в действие на новия Рамков контракт. Това съобщи здравният министър Кирил Ананиев. 

По-рано през днешния ден шефът на УМБАЛ " Св. Екатерина " проф. Генчо Начев разгласи, че Здравната каса към този момент ще заплаща по-малко за медицински произведения и по тази причина на пациентите евентуално ще се постанова да доплащат. Според него другият вид е разликата да се заплаща от лечебните заведения, което ще усили задълженията им. 

Проф. Начев даде образец с цената на така наречен " изкуствено сърце ". Досега за него Касата заплащаше 163 000 лв., а в този момент ще заплаща 133 000 лв..

Според Ананиев обаче доплащане няма да се наложи. 

" Българският жител, българският пациент, няма да доплаща. Цените на медицинските произведения са избрани на база на цените, които се ползват в редица европейски страни, както и въз основата на към този момент извършени от лечебните заведения търгове за съответните произведения. Така че още в този момент желая да заявя, че изказванията, които чух, че пациентите ще доплащат в забележителен размер медицинските произведения, не дава отговор на истината ", акцентира той.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР