Пациентите и семействата, притеснени от влошаване на заболяването, докато са

...
Пациентите и семействата, притеснени от влошаване на заболяването, докато са
Коментари Харесай

Притеснените пациенти ще получат второ мнение с животоспасяващо правило, наречено в памет на трагичното момиче

Пациентите и фамилиите, обезпокоени от утежняване на болестта, до момента в който са в болница, ще могат да получат бърз обзор според нова политика, наречена Правилото на Марта.

Процесът на ескалация ще разреши второ мнение от екип за интензивни грижи и ще бъде разполагаем 24/7. Спешен клиничен обзор ще бъде осъществен от друг екип, в случай че положението на пациента се утежнява бързо и той счита, че не получава нужните грижи.

Най-малко 100 тръстове на NHS ще го започват от април и то ще се прави оценка в продължение на две години. Планът е да се разшири до всички британски лечебни заведения за незабавни случаи, при изискване че се финансира от държавното управление.

Този ход следва гибелта през 2021 година на 13-годишната Марта Милс, която разви сепсис под грижите на King’s College Hospital NHS Foundation Trust в Южен Лондон, откакто получи пострадване на панкреаса при рухване. Съдебният доктор реши, че тя евентуално щеше да оцелее, в случай че лекарите идентифицираха предупредителни признаци за...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР