Пациенти от Инфекциозна болница в Пловдив са починали, след като

...
Пациенти от Инфекциозна болница в Пловдив са починали, след като
Коментари Харесай

Починаха двама пациенти, оставени пред болница в Пловдив

Пациенти от Инфекциозна болница в Пловдив са умряли, откакто са оставени на стълбите на болнично заведение с кислородни маски при прекачване сред отделения. За това алармират фенове на NOVA.

От болничното заведение оповестиха, че по случая се събират пояснения от безусловно всички, които са взели присъединяване в диагностично-лечебния развой и в връзката по прехвърлянето на пациентите от стационара на Клиниката по Инфекциозни заболявания към стационара на Отделението по Професионални болести, както и от виновните административни ръководители.

" От получената досега информация се открива, че пациентите са престояли пред отделението в продължение на към 30-40 минути. Към момента към момента не са ясни аргументите за забавянето на личния състав при прехвърлянето на двамата пациенти от санитарния автомобил в стационара на отделението, както и за какво пациентите са били свалени от санитарния автомобил.

Преди злощастния курс със същата кола за спешна помощ са били трансферирани други трима пациенти, които са поети и настанени неотложно от личния състав на отделението по Токсикология. При вторият курс още веднъж трима пациенти е трябвало да бъдат настанени, само че този път - в стационара на отделението по Професионални заболявания, което би трябвало да извършва общ график за работа с заболели с COVID-19 дружно с клиниката по Токсикология.

Първият пациент е стихотворец от санитар на отделението, само че приемът на другите двама се забавя. Ръководството на лечебното заведение ревизира какво тъкмо се е случило и какви са били дейностите на всички чиновници, които са се намирали на мястото на случая или са били ангажирани със случая.

В случай, че се открият данни за осъществено закононарушение материалите ще бъдат предоставени на Прокуратурата за осъществяване на дейности по подготвеност ", гласи позицията на на УМБАЛ " Свети Георги ".
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР