Пациенти излизат на протест пред Министерство на здравеопазването в подкрепа

...
Пациенти излизат на протест пред Министерство на здравеопазването в подкрепа
Коментари Харесай

Пациенти излизат на протест в подкрепа на директора на Агенцията по трансплантация

Пациенти излизат на митинг пред Министерство на здравеопазването в поддръжка на шефа на Изпълнителната организация по трансплантация доктор Марияна Симеонова, която разгласи, че се отдръпва от поста.

Планираният митинг на трансплантирани пациенти е под мотото „ Здравен бежанец 2 “. Освен в поддръжка за доктор Симеонова, уредниците от асоциация " Пулмонална хипертония " упорстват да схванат какво се случва с белодробните трансплантации, месец след предходния митинг пред Министерство на здравеопазването, поради прекратения зоговор с Евротрансплант. Организаторите упорстват за информация има ли българи, чакащи за трансплантация на бял дроб, включени в европейската листа на чакащите.

Според протестиращите доктор Симеонова е извънредно първокласен човек, който е приключил доста добра работа и с помощта на който са живи пациентите с трансплантиран бял дроб.

„ Хоризонт “ първи заяви за подаденото заявление за освобождение по взаимно единодушие от страна на доктор Симеонова, а Министерство на здравеопазването е поръчало експертна оценка за активността на ИАТ, след която ще вземе и решения по проблема.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР