Патрул на "Общинска полиция" удря автомобил отзад, а наказанието ...

...
Патрул на "Общинска полиция" удря автомобил отзад, а наказанието ...
Коментари Харесай

Казус наопаки! Глобиха шофьор, бутнала го патрулка

Патрул на "Общинска полиция " удря автомобил откъм гърба, а наказването... е за ударените. Случаят е от 17 февруари, а в случая са забъркани трима студенти.
Иван, Йордан и Виктор се сблъскват с несправедливостта на 17 февруари. Тогава се случва въпросният случай. "Пътната конюнктура беше заснежена, заледена и не беше опесъчено. Нямаше маркировка на пътя. Полицаите не караха с нужната отдалеченост и не можаха да понижат ", разказва спомените си водачът на ударената кола.
Участниците в пътния случай викат КАТ. Пристигналите чиновници обаче беседват единствено с сътрудниците си от "Общинска полиция " и съвсем не дават дума на трите момчета в ударената кола, описаха момчетата пред Нова тв.
"Правилникът за придвижване по пътищата споделя, че който удря автомобила откъм гърба е отговорен, тъй като е карал с несъобразена отдалеченост ", изяснява водачът на колата.
По думите на момчетата, до последно чиновниците на КАТ не са желали въобще да се подписва акт, тъй като съгласно думите им пред студентите нямало отговорни по случая. Накрая им дават документ, който младежите би трябвало да подпишат - акт.
"Чувствам се беззащитен и без права. Но не считам, че би трябвало да си мълчим и да разрешаваме да бъдем тъпкани ", споделя Иван, който седял зад кормилото сега на злополуката.
Той не крие, че изхода от тази обстановка може да повлияе на решението му дали да остане в България или да замине да живее в чужбина.
От полицията отхвърлят да разясняват случая. Столична дирекция на вътрешните работи прави следствие.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР