Патрик Шик отбеляза хеттрик през първото полувреме за убедителната победа

...
Патрик Шик отбеляза хеттрик през първото полувреме за убедителната победа
Коментари Харесай

Байер Леверкузен и Байерн Мюнхен приключиха с победи преди зимната пауза в Бундеслигата

Патрик Шик означи хеттрик през първото полувреме за безапелационната победа на водача Байер Леверкузен над гостуващия Бохум с 4:0 в среща от 16-ия кръг на футболното състезание на Германия. Тимът на Шаби Алонсо има преднина от четири точки пред първенеца Байерн Мюнхен, който завоюва с 2:1 като посетител на Волфсбург в последния си мач преди зимната пауза в Бундеслигата.

Хари Кейн означи 21-ия си гол в шампионата при триумфа на Байерн, само че Байер Леверкузен продължи победния си връх, с цел да завоюва трите точки и да задържи немския първенец на разстояние.

Имайки поради Купата на африканските народи през януари, мениджърът на " аспирините " Шаби Алонсо даде отмора на няколко играчи от първия тим, в това число на нигерийския нападател Виктор Бонифейс, който остана запаса.

Шик, който започва за първи път като титуляр от 14 месеца, се отплати за доверието на своя управител, като завоюва и осъществя дузпа след половин час игра. Чешкият нападател удвои резултата две минути по-късно, вкарвайки след центриране на Джереми Фримпонг. Той означи още веднъж, този път с глава след осъществяване на корнер, тъкмо преди почивката.

Алонсо смени Шик под аплодисменти на публиката в средата на второто полувреме и на негово място се появи Бонифейс, който вкара две минути откакто влезе на терена. В 62-ата минута пък друго попадение на домакините беше анулирано поради засада.

Хари Кейн и Джамал Мусиала се разписаха през първото полувреме за успеха като посетител на Волфсбург. " Баварците ", които играха без Леон Горецка и Йозуа Кимих, поведоха с 2:0, само че секунди преди почивката Максимилиан Арнолд означи гол и понижи изоставането на домакините.

Германските първенци се защитаваха добре през второто полувреме против упорития тим на Волфсбург, квалифициран от някогашния ментор на Байерн Нико Ковач, и съумяха да завоюват скъпи три точки в борбата за купата.

Щутгарт се възвърне от неделната загуба с 0:3 от Байерн, побеждавайки Аугсбург вкъщи с 3:0, с цел да измести Република България Лайпциг от третото място. Серху Гираси означи още веднъж, 17-ият му гол през акцията, до момента в който Денис Ундав и Крис Фюрих също се записаха за домакините.

Новакът Хайденхайм продължи впечатляващия си дебютен сезон в Бундеслигата, като изоставаше два пъти, с цел да завоюва с 3:2 вкъщи против Фрайбург.

Айнтрахт Франкфурт вкара два гола в добавеното време, с цел да направи поврат и да завоюва с 2:1 вкъщи против Борусия Мьонхенгладбах. Гостите откриха резултата през първото полувреме посредством Макс Вьобер, само че голмайсторът беше изпъден от терена две минути преди края. Аурелио Бута и Робин Кох се възползваха по най-хубавия метод от численото преимущество, вкарвайки по едно попадение за крайния триумф.





Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР