Патриарх Неофит лично назначи свещеници от София, които ще поемат

...
Патриарх Неофит лично назначи свещеници от София, които ще поемат
Коментари Харесай

РЕАКЦИЯ: Патриарх Неофит лично назначи свещеници от София за Руската църква

Патриарх Неофит персонално назначи свещеници от София, които ще поемат обгрижването на храм " Св Николай Мирликийски ", като правят нормалните богослужения. Това оповестиха от Светия синод.

" Със своя заповед от през днешния ден, 25.09.2023 година, Негово Светейшество Българският Патриарх Неофит, в практикуване на пълномощията си на Софийски митрополит, в чиято епархия се намира храм " Св Николай Мирликийски ", персонално назначи свещеници от София, които ще поемат обгрижването на храма, като правят нормалните богослужения. Софийската Света митрополия подсигурява, че никаква част от имуществото на църквата няма да бъде погубена или повредена. Както и до момента вярващите ще могат да се поклонят пред мощите на Свети Серафим Софийски и да измолват неговата плодородна помощ и поддръжка.

Действието на Негово Светейшество е подбудено от грижа за вярващите, опазване на положителния ред в църквата и следва да бъде разбирано единствено в неговия нравствен аспект. С него не се засягат вещни или други права на който и да било, каквито са им обезпечени от светските закони.

Всякакви други въпроси от всемирски юридически и административен темперамент, имащи отношение към проблема, ще бъдат разисквани на постоянното съвещание на Светия Синод на Българската Православна Църква – Българска Патриаршия.

Негово Светейшество Българският Патриарх Неофит е уведомил за подхванатите дейности със свое преднамерено писмо Патриархът на Москва и цяла Русия Кирил.
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР