Пътностроителният сектор излезе на протест за трети път. Строителите изразиха

...
Пътностроителният сектор излезе на протест за трети път. Строителите изразиха
Коментари Харесай

Трети протест на пътните строители, провал на преговорите с МРРБ

Пътностроителният бранш излезе на митинг за трети път. Строителите показаха недоволството си пред районното министерство и желаеха от страната дължимите им, съгласно тях, над 900 милиона лв. за към този момент свършена работа по републиканската пътна мрежа.

От отрасловото министерство и този петък обясниха, че договорите неведнъж са надхвърлили цената си. Опитът за нови договаряния се провали.
Снимка: btvnovinite.bg
В ранните часове протестиращите окупираха районното министерство. Обещаната среща сред отрасловия министър Виолета Комитова и компаниите обаче не се състоя. Според Браншовата камара " Пътища " министър Комитова не се е появила на срещата.

Тя пък съобщи, че притежатели на компании в постройката е нямало, а единствено техни представители.
Това докара до ескалация на напрежение и недоволните се придвижиха под прозорците на властта пред Министерския съвет.
Снимка: btvnovinite.bg
Протестиращите блокираха придвижването и настояха за среща с премиера Стефан Янев, само че такава не се реализира.

Пътните строители желаеха още веднъж от страната дължимите им съгласно тях близо милиард за към този момент осъществени поправки.

Въпреки основаната работна група и поредицата срещи с властта решение на финансовите проблеми в бранша към момента липсват.

„ От 1-ви (октомври) ние би трябвало да стартираме да имаме подготвеност с машини, с инертни материали, сол, пясък, хора, да се подготвим за зимното разчистване на идната зима 2021/22 година “, споделя Любомир Георгиев, механически началник в пътно-строителна компания.

Според районното министерство договорите за поддръжка са надхвърлили цената си неведнъж. И поради празната каса на Пътната организация предложиха заплащането за неотложната зимна поддръжка да продължи, само че плановите поправки да се отсрочат до подписване на нови контракти. А към този момент направеното да се уреди със съглашения.
Снимка: btvnovinite.bg
„ Не би трябвало да гледаме всичко и да имаме вяра на всичко, което се случва пред нас, защото зад тези интервенции стоят от време на време други планове, от време на време ползи, а от време на време доста по-големи цели “, съобщи районният министър Виолета Комитова.

Пътните строители оповестиха, че не са съгласни с препоръчаното и упорстват да получат дължимото.

След дадения брифинг в районното министерство стана ясно, че оттук насетне ще се водят самостоятелни договаряния единствено и само със притежателите компаниите, а не с техни медиатори.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР