Пътно-строителни фирми ще излязат на протест днес и ще блокират

...
Пътно-строителни фирми ще излязат на протест днес и ще блокират
Коментари Харесай

Пътни строители блокират днес АМ Хемус на входа и изхода на Варна

Пътно-строителни компании ще излязат на митинг през днешния ден и ще блокират Автомагистрала " Хемус " на входа и изхода на Варна, припо,мня Moreto.net.

Демонстрацията е част от Националния митинг на строителния отрасъл, проведен от Българската браншова камара " Пътища ".

Движението на Автомагистрала " Хемус " ще бъде затворено в интервала от 10.00 до 11.00 ч.

Протестиращите ще се съберат на следните местоположения: посока София - бензиностанция " Лукойл " ; посока Варна - бензиностанция " Петрол ".

Припомняме, че в декларация до медиите от Браншовата камара " Пътища " обявиха, че от 27 юли пътните компании стартират безсрочни протестни дейности в цялата страна.

" Направихме десетки взаимни отстъпки и отстъпки, с цел да покажем своята отговорност към страната и да върнем поддържането на пътната инфраструктура към нужните равнища и работещите в сектора към обикновено битие ", се споделя в декларацията.

Според камарата чашата е преляла след анулация на съвещанието на комисията по районна политика от 21 юли, когато е трябвало да се вземе решение по какъв начин ще бъдат осъществени окончателните заплащания за осъществени действия на пътните компании и да се трансформират текстове в Закона за публичните поръчки, свързани с индексацията в строителството поради нарасналите цени.

Целта на митингите е да бъде предпазен труда на работещите в бранша и да се обезпечи безвредното придвижване по пътищата на страната
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР