Пътният строител, прокарал булевард през стадион във Варна Велико Желев

...
Пътният строител, прокарал булевард през стадион във Варна Велико Желев
Коментари Харесай

Защо Велико Желев - Дубайски помага на Бг Възход и как парите разделиха Ст. Янев и Р. Петков предизборно

Пътният строител, прокарал бул. през стадион във Варна Велико Желев оказва помощ на партията Български напредък. Източниците и изискванията за финансирането на обединението на експремиера Стефан Янев с Румен Петков са станали ябълката на раздора сред досегашните съратници, тъй че АБВ се раздели с генерала и се причисли към Мая Манолова в Левицата, в случай че се има вяра на наблюдаващи по коридорите на властта.

Разбира се, Велико Желев, чието име беше обвързвано от Бойко Рашков като вътрешен министър на Промяната с прекачване на 21 млн. лева в парцели в Дубай, надалеч не е единственият помощник на БВ. За другите знакови олигарси ще пишем в допълнение в последващи броеве, с цел да бъдете наясно кой с кого е обвързван от политиците, борещи се за нашите гласове.

Остава мистерия по какъв начин, откакто беше изоставен от Ст. Янев, кабинетът Петков – Нинова даде точно на Хидрострой на Велико Желев поръчката за 360 000 000 лева за градеж на тунел под Шипка. Понеже не е загадка, че предприемачът е любим на Статуквото и то още от царско време – обединението Национална движение „Симеон Втори" – Движение за права и свободи, при която е началник на Агенция Пътна инфраструктура. После при Тройната коалиция е консултант на прочулия се около корупционния скандал с пътно строителство Батко и Братко член на Ниновото настоящо управление на Българска социалистическа партия и тогавашен отраслов министър Асен Гагаузов.

Веднага, откакто напуща държавната работа, Желев подкарва Макларън за 360 000 евро – някои споделят, че бил автомобилът на Румен Гайтански – Вълка, а за 19-ия рожден ден на сина си му подарява Ламборгини за още толкоз.

От държавното управление на ГЕРБ, Да, България и ДСБ – последните две през днешния ден са част от обединението на Доброто с Политическа партия, Хидрострой на Желев и погълнатата от нея Водстрой записват единствено за първата година и половина мандат 156 231 000 лева държавни поръчки. В зората на това ръководство началник на Хидрострой е общинският консултант Н. Пашов. Баща му Купен Пашов е дълготраен значим чиновник на общинската администрация в мандатите на Кирил Йорданов, определен като червен кмет.

``
Източник: 18min.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР