Пътниците в автобусите, напускащи страната, ще бъдат проверявани за неплатени

...
Пътниците в автобусите, напускащи страната, ще бъдат проверявани за неплатени
Коментари Харесай

Ще проверяват за неплатени глоби към КАТ и пътниците в автобусите, напускащи страната

Пътниците в рейсовете, напускащи страната, ще бъдат проверявани за неплатени санкции към Министерство на вътрешните работи. За да продължат, те ще би трябвало да платят на място глобата, а на тези, които не са били известени, контролните органи ще връчват фиш.

За доста от хората, които през днешния ден се готвеха да заминат за чужбина – новината беше неприятна изненада. Повечето туристи не са съгласни, тъй като по думите им всеки може да не помни.

Защо има безпорядък с санкциите на КАТ?

От туристическия отрасъл считат, че задължението да се заплащат наказания на границата ще откаже някои от клиентите им да пътуват.

„ Автобусните почивки, в по-голямата си част, са бюджетни разновидности. Понякога може да се окаже, че са изцяло съизмерими – санкцията със цената на почивката “, разяснява пред БТВ Васил Щерев, притежател на туристическа компания.

Ако пасажерът няма подготвеност да заплати санкцията незабавно, това би забавило целия рейс, споделят още туроператорите. От сектора разясняват, че на място би трябвало да се взема решение дали рейсът да продължи без неточния длъжник или да заплати наказателна клауза на съответния пасажер.

От Пътна полиция са безапелационни, че мярката е нужна, с цел да се съберат неплатените санкции. Самата инспекция ще се прави по едно и също време от двама чиновници и по думите им престоят на рейсовете на пункта няма да се усили.

От началото на акцията на Граничен контролно-пропусквателен пункт „ Калотина “ са връчени над 3 000 фиша за общо половин милион лв.. До края на седмицата се чака системата да проработи на всички гранични пунктове.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР