Пътниците, които пътуват през няколко летища в Германия, днес са

...
Пътниците, които пътуват през няколко летища в Германия, днес са
Коментари Харесай

Стотици полети в Германия са отменени и забавени заради стачка

Пътниците, които пътуват през няколко летища в Германия, през днешния ден са изправени пред обилни закъснения или анулация на полетите им поради стачки на летищни чиновници, съобщи ДПА, представена от Българска телеграфна агенция.

Трудовият митинг, който ще продължи през целия ден, визира столичното летище " Берлин-Бранденбург " (BER) и аерогарите в Хамбург, Хановер и Бремен, съобщи профсъюза " Ферди " (Verdi).

Синдикатът приканва чиновниците по сигурността и техни сътрудници от други служби на летищата да се включат в стачката. Тя е с искане за възстановяване на заплащането за нощните смени и през почивните дни, написа в. " Вашингтон поуст ".

 Стотици полети са анулирани в Германия поради стачка Стотици полети са анулирани в Германия поради стачка

Летищните управляващи поучават всеки пасажер да се свърже с самолетната компания, с която ще пътува, за информация за статута на полета му.

Всичките 123 полета, които са планувани през летището в Хамбург, ще бъдат анулирани, обявиха летищните управляващи.

Не се чака нито едни пътнически аероплан да може да излети или да кацне през днешния ден на летищата в Хановер и Бремен, разгласи " Ферди ".

Отменени са и към 200 полета, които е планувано да излетят от столичното летище " Берлин-Бранденбург ". Там стачката ще продължи до среднощ. Засегнати са към 27 хиляди пасажери, по данни на летищните управляващи.

Очаква се да бъдат анулирани и към една трета от 200 идващи полета, които са планувани, заяви през вчерашния ден следобяд представител на летището.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР