Пътници се оплакват, че влакът за Своге закъснява редовно, понякога

...
Пътници се оплакват, че влакът за Своге закъснява редовно, понякога
Коментари Харесай

Росен Желязков: Проблемът в БДЖ е организационно-съпротивен

Пътници се оплакват, че влакът за Своге закъснява постоянно, от време на време с 90 минути. Закъснението не се отразява в мобилното приложение на БДЖ и даже няма информация за придвижването на някои от влаковете. 
Министърът на превоза Росен Желязков призна, че това е реалност и се извинява от свое име на всички потърпевши. В изявление за bTV той добави, че ситуацията няма да се промени и през идващите месеци. По думите му аргументите са в дефицита на тяговия състав и неприятната организация. 
" За първото са подхванати нужните дейности. Сега дефицитът е 128 единици... Лошата организация ме тормози повече. ", сподели министърът и добави, че дефицитът е разгласен авансово, а сдружението 4 месеца не е съумяло да провежда социална поръчка.
Според Желязков казусът в БДЖ е организационно съпротивен - " опозиция против смяната като развой, има едно аналогово мислене. "
По негова прогноза, при най-хубавото стичане на събитията позитивните промени в БДЖ ще се осъществят през 2024 година. 
Желязков означи, че с идното либерализиране на жп превоза на българския пазар може да стъпят други снабдители на услугата, само че не е ясно дали ще се резервира обществения детайл, който в този момент предлага БДЖ.
" За 2020 година година са планувани 140 милиона за нов преносим състав. Първо ще се случи промяна, а след това и финансиране ", добави още министърът. 
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР