Пътната такса за камионите с тегло от 3,5 до 12

...
Пътната такса за камионите с тегло от 3,5 до 12
Коментари Харесай

МРРБ предлага пътната такса от 10 ст. на километър за камиони до 12 т

Пътната такса за камионите с тегло от 3,5 до 12 тона да бъде 10 стотинки на километър, предлага Министерството на районното развиване и благоустройството. Започват диалози и с превозвачите.

За по-тежките коли от ведомството оферират по-висока цена – 78,6 стотинки на километър, заяви Йордан Арабаджиев от Съюза на интернационалните превозвачи.

„ Когато става въпрос за тежкотоварните коли - над 12 тона, за най-масовата екокатегория „ Евро 3 и 4 “ сумата е 78,6 стотинки на километър още повече, че за пътища втори и трети клас в тази категория се плануват 70 стотинки. Представете си сред две села или дребни обитаеми места да се заплаща по 70 стотинки на километър. Ние сме очевидци на следващото безумно предложение, което се прави към автомобилния бизнес “, разяснява той пред БНР.

Според Йордан Арабаджиев приемането на тези такси ще окаже въздействие върху инфлационните процеси и ще докара до повишаването на стоките за крайния консуматор.

Според прогнозата питателните артикули ще нарастнат приблизително с 2% след въвеждането на толтаксите от 16 август.

Регионалният министър Петя Аврамова уточни, че минимум ще е нарастването при цените на месото - с 0,22%, а най-голямо при безалкохолните и минералната вода - 3,89%.

Билетите за рейс пък ще се усилят според от дистанцията от 1,6 до 8,7%. Единственото понижение е от София до Перник - с 1,6 на 100. От София до Бургас, да вземем за пример, където придвижването по заплатен път е 90% повишаването е 4,4%.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР