Пътищарите информират председателя на 47-ия парламент Никола Минчев, че само

...
Пътищарите информират председателя на 47-ия парламент Никола Минчев, че само
Коментари Харесай

Пътищарите питат кой ще плати ремонтите н 270 пътища

Пътищарите осведомят ръководителя на 47-ия парламент Никола Минчев, че единствено 50% от парите за зимното разчистване са преведени от Агенция " Пътна инфраструктура ".

Те показват терзание по какъв начин ще се разплатят и предизвестяват, че " си резервират правото да подхващат всички позволени от закона да дейности, които да защитят живота и здравето на жителите на нашата Родина ".
 Над 200 страници чакат Караджов всяка седмица за ремонтите в страната
Над 200 страници чакат Караджов всяка седмица за ремонтите в страната

Няма да прави вести за тол системата, до момента в който няма решения

Писмото от Управителния съвет на Българска Браншова Камара " ПЪТИЩА " е за " неосигурените средства за разплащане на Държавата с пътните компании . Става ясно, че в актуализацията на бюджет 2022 година не се плануват средства за осъществяване на поетите задължения с Решение на Народното събрание, обнародвано в Държавен вестник, бр. 32 от 26.04.2022 година. за разплащане на старите отговорности и застраховане на довършването на започнатите поправки по над 270 сектора от Републиканската Пътна мрежа. ".

Сключените съглашения през Ноември месец 2021 година плануват след 30 юни 2022 година, пътните компании да получат правото да потърсят по правосъден път главниците , ведно със законоустановените лихви и да предявят искания за пропуснати изгоди, се споделя в писмото им.
 3 милиарда лева недостигат на Министерство на регионалното развитие за финансиране на поправки на пътища и ВиК планове
3 милиарда лева недостигат на Министерство на регионалното развитие за финансиране на поправки на пътища и ВиК планове

Предвидените за задачата средства по бюджета на Министерство на регионалното развитие за тази година са 500 млн лева

Подобни дейности ще бъдат подбудени само и единствено от дейностите и бездействията на изпълнителната власт и ще натоварят в допълнение бюджета на страната с разноски в размер на над 150 млн. лева

В същото време, както в първичния вид на бюджета, по този начин и в предлаганата актуализация няма планувани пари за разплащане на досегашните построеното и продължение на строителството на основни за развиването на стопанската система на Северна България нови сектори от Автомагистрала " Хемус " и по направлението Видин - София. Подобна политика ще обрече на спомагателна деградация и липса на икономическа вероятност , цели райони, които и в този момент са най-бедните в целия Европейски Съюз.

Пътищарите предизвестяват, че без пари ще бъдат спрени ремонтите по пътищата и ще се усилят сериозните сектори. През есента към този момент ще бъде късно за въвеждане на пътната инфраструктура в положително експлоатационно положение, акцентират те.

В обстановка на галопираща инфлация, повишаване на строителните материали, високи цени на електрическата енергия и горивата, както и войната, Държавата освен, че не поддържа един от структуроопределящите браншове , само че и с отхвърлянето в Народното събрание на решението за промени в Закон за обществените поръчки, с които се даваше опция за въвеждане на методика за индексация на цените в строителството, обрича фирмите на декапитализация .
 Караджов: Проблемът не е в парите за пътища, а АПИ да си прави работата
Караджов: Проблемът не е в парите за пътища, а АПИ да си прави работата

Има рецесия на ръководещата коалиция, призна и районният министър

Забавянето на разплащанията от страна на Държавата води след себе си до фрапантни усложнения в сектора и контрагентите, което обрича на банкрут и неспособност да посрещат своите разноски стотици компании .

Исканията на управителния съвет на ББК " Пътища ", е в идната актуализация на бюджета да бъдат планувани пари за ремонт на пътищата и заплашват, че " вливането на стотици български жители в обществената системата ще бъде Ваша ".
 Петков и Василев: Мафията изгуби съдружния си сътрудник
Петков и Василев: Мафията изгуби съдружния си сътрудник

България и нейната история постоянно е зависела от смели хора

Припомняме, през вчерашния ден, 13 юни 2022 година на ексклузивен брифинг от спортния министър в оставка стана ясно, че районното министерство било " ябълката на раздора " в кабинета " Петков ".

Според депутата Иво Атанасов от Има Такъв Народ сподели, че е желал от районния министър Гроздан Караджов да " махне " член от управлението на " Автомагистрали ", само че му било отговорено: " Знаеш кой ми предлага назначенията ".
 Има Такъв Народ извадиха запис със закани от
Има Такъв Народ извадиха запис със закани от " мутри ", желаят прокуратурата да проверява

Доволни са, че партията се чисти

През месец май стана ясно, че от лева първи транш към пътищарите.

" Бомбата Пътища " стартира да цъка още през по какъв начин да бъдат ремонтирани пътищата и кой да поеме отговорността за подписаните контракти.
 Депутатите, напускащи Слави: Мафията проби, а и Има Такъв Народ е бизнес план
Депутатите, напускащи Слави: Мафията проби, а и Има Такъв Народ е бизнес план

Радостин Василев: Казваха ни, че до момента в който Караджов е на власт, ще има правителство
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР