Патентно ведомство успешно приключи проекта "Сканиране и съхраняване на хартиените

...
Патентно ведомство успешно приключи проекта "Сканиране и съхраняване на хартиените
Коментари Харесай

Успешно! Приключи проектът Сканиране и съхраняване на хартиените досиета

Патентно ведомство сполучливо завърши плана "Сканиране и запазване на хартиените досиета ". Повече от 3,3 млн. страници и над 77 000 обособени досиета на търговски марки, са цифровизирани в Патентно ведомство на Република България вследствие на плана "Сканиране и запазване на хартиените досиета ".

Проектът е сбъднат в границите на Европейските планове за съдействие и има за цел дигитализиране на хартиени досиета в националните и районни служби за интелектуална благосъстоятелност на Европейския съюз. Реализирането на плана има за цел да се обезпечи елементарен и бърз достъп до документи и данни, свързани с досиетата на марките и дизайните.

Клип на Патентното ведомство образова учениците по какъв начин да защитят концепциите си

Патентно ведомство на Република България започва плана през 2019 година, като същият се осъществя с поддръжката на другите експертни екипи от Службата на Европейския съюз за интелектуална благосъстоятелност и ведомството. Въпреки провокациите през последните месеци поради разпространяването на COVID-19 в международен мащаб, планът е приключен сполучливо през юни 2020 година, според одобрения проект. Важен принос при внедряването на плана е създаденият от Патентно ведомство инструмент за поддръжка и добиване на метаданни - MEST. Инструментът основава опция за реализация на развой по сканиране и различаване на знаци, и подкрепя извличането на данни от сканираните документи.

В резултата на това се улеснява процесът по взимане на решения от профилираните дирекции. Седем ведомства по интелектуална благосъстоятелност сполучливо са завършили плана, като още пет са в развой на осъществяване. Общият брой на цифровизираните досиета все още наброява повече от 850 000. Завършването на процеса по цифровизация в Патентно ведомство на Република България слага идната стъпка към крайната цел на плана, а точно: поддръжка на обособените националните ведомства за основаването на опция за работа без хартия и подкрепяне на потребителите да споделят по електронен път с националните и районни ведомства по интелектуална благосъстоятелност.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР