Първото заседание на работната група за зеления сертификат се провали

...
Първото заседание на работната група за зеления сертификат се провали
Коментари Харесай

Спор дали да се излъчва на живо провали първото заседание на работната група за зеления сертификат

Първото съвещание на работната група за зеления документ се провали поради спор дали да се излъчва онлайн и след това беше прекъснато.

От " Възраждане " излъчиха онлайн във Facebook началото на съвещанието и показаха, че държат на бистрота.

Експертите от Министерския съвет обаче възразиха, че не желаят и не са давали единодушие да бъдат предавани онлайн. От тяхна страна имаше предложение да се записва с диктофон, а не с камера.

След като не се стигна до съгласие, координаторът на работната група проф.Радка Аргирова, която е и консултант на премиера по въпросите на пандемията от COVID-19, разгласи, че тогава представителите на Министерски съвет си потеглят. Искаме да беседваме с вас и нищо повече, посочи тя и минути по-късно приключи съвещанието.

Очакваме позицията на министър-председателя Кирил Петков, който да каже дали би трябвало транспарантно да се излъчва всичко, което се случва в работната група за зеления документ. На база на това ще вземем и нашето решение по какъв начин да действаме оттук насетне.

Това съобщи на брифинг пред публицисти в Народното събрание Деян Николов, секретар на " Възраждане " - София и представител в работната група.

Неизвестна за нас жена от Министерския съвет сподели, че би трябвало да прекратим излъчването онлайн на срещата, описа Николов. Той настоя, че за " Възраждане " е било значимо полемиката да е обществена.

Лидерът на " Възраждане " Костадин Костадинов и ръководител на парламентарната група също е на мнение, че не е имало защо специалистите от страна на Министерски съвет да се тормозят на днешната среща.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР