Първото заседание на комисията, която трябва да провери и излезе

...
Първото заседание на комисията, която трябва да провери и излезе
Коментари Харесай

Пропадна първото заседание на комисията за депутатските имунитети

Първото съвещание на комисията, която би трябвало да ревизира и излезе с решение за започване на наказателно гонене против депутатите Бойко Борисов, Кирил Петков, Даниел Александров и Димитър Аврамов завърши, преди да е почнало. 

Депутатите не съумяха да започват работа заради липса на кворум. В залата се появиха петима от определените осем членове на комисията, съобщи Българска телеграфна агенция. 

Членовете на комисията би трябвало по принцип да са 12, само че Българска социалистическа партия и Има Такъв Народ я бойкотират. Не беше определено и управление.

Преди съвещанието се завързал спор дали кворумът би трябвало да се пресмята по отношение на заложения брой членове, или по отношение на действителния. В последна сметка избраният за ръководител Хамид Хамид решил, че кворум няма.

Самият Хамид пък напомни, че Кирил Петков се отхвърли непринудено от имунитета си и настоя освен това състояние да се внесе предложение за изменение в предмета на активност на комисията, както и да се избере управление. Той предложи и отсега нататък съвещанията да бъдат открити, против което се възпротивиха от ГЕРБ и " Възраждане " - по този начин съгласно тях ще се навреди, когато процесите стигнат правосъдна фаза.

Според Никола Минчев от ПП-ДБ обаче не е належащо да се трансформира предметът на активност в комисията, защото Петков самичък поискал снемане на депутатската си отбрана. По думите му проваленото съвещание няма да забави работата на комисията, чийто краен период е 18 юли. 
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР