Първото за Ямбол състезание по колоездене XCO Challenge 2022 в

...
Първото за Ямбол състезание по колоездене XCO Challenge 2022 в
Коментари Харесай

За първи път в Ямбол: Ще се проведе състезание по колоездене XCO Challenge 2022

Първото за Ямбол съревнование по колоездене XCO Challenge 2022 в дисциплината кроскънтри олимпик ще се организира на 20 и 21 август, събота и неделя, на новоизградените колоездачни трасета в Лесопарк „ Боровец “ , оповестиха от Община Ямбол, които са уредници на събитието дружно със Спортен клуб „ Райдърс Юнайтед “.

Състезанието е част от календара на Българската федерация по колоездене . Програмата ще стартира на 20 август , събота, предвид на трасето и свободна подготовка от 10:00 часа до 16:00 часа . Регистрацията за надпреварата е от 16:00 часа до 18:00 часа.

На идващия ден – 22 август , неделя, ще продължи регистрирането на спомагателни участници от 9:00 часа до 11:00 часа, а до 12:30 часа състезателите ще се приготвят за финалите в 13:00 часа. Церемонията по награждаването на призьорите ще се състои 30 минути след финала на последния играч.

Категориите в надпреварата ще бъдат: деца от 10 до 14 години; девойки и момчета от 15 до 16 години; девойки и юноши от 17 до 18 години; дами и мъже „ Елит 19+ “; мъже под 23 години; мъже ветерани. Категориите ще бъдат образувани единствено при съществуване на най-малко пет състезатели в категория. В случай че няма записани задоволително състезатели за дадена категория, тя ще бъде приобщена към най-близката. Изключение прави единствено категорията за дамите и юношите, където е належащо да има най-малко трима участници.

За присъединяване в надпреварата не е нужна такса, само че е наложително претендентите да имат годен лиценз към Българската федерация по колоездене за дните на надпреварата. Той може да бъде постоянен годишен клубен, самостоятелен, занимание лиценз или единствено за интервала на събитието. 

Класираните на първо, второ и трето място колоездачи в обособените категории ще получат парични награди и дарове, обезпечени от община Ямбол. Общият награден фонд е 3500 лв..
 
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР