Първото влаково трасе е по линията гара Казичене - Банкя.

...
Първото влаково трасе е по линията гара Казичене - Банкя.
Коментари Харесай

​Градската железница на София тръгна от днес

Първото влаково трасе е по линията гара Казичене - Банкя. Влакове на БДЖ към този момент ще пресичат столицата, без да се постанова пасажерите да се прекачват на Централна гара, както беше до момента.

Казичене, Район Панчарево Банкя, Район Банкя София

С градската железница влаковете ще се включат по-активно в градския превоз на столицата и по този начин ще се облекчи трафика.

Ана Мирчева: Хубавото е, че се получава като един директен превоз и за хората е доста добре.
Първият трен от новата железница потегли от гара Казичене и дойде в Банкя за малко повече от час.

Според новото разписание на градската железница всеки ден сред Банкя и Казичене ще се движат по 5 влака, в едната и в другата посока - два утринни, един пладнешки и два следобедни.

Градската железница ще бъде комфортна освен за столичани, само че и за хората от страната, които идват с трен в София.

Васил Василев - Сдружение " Градски превоз и инфраструктура ": Голямото преимущество е, че се свързват и други обитаеми места. Примерно до момента сте имали трен Септември - София. Сега не стига единствено до Централна гара влака, а продължава до Банкя и пасажерите могат да слязат на други спирки, без да се прекачват.
Намеренията са от ден на ден влакове от страната, чиято последна спирка до момента беше Централна гара да бъдат удължени и да прекосяват столицата, свързвайки обособените ѝ квартали. Системата от градски влакове би могла да транспортира до 30 000 пасажери единствено на територията на Столичната община до 2030 година, а отчитайки и крайградските пътувания, дневните пътувания могат да доближат до 100 хиляди.

 От през днешния ден влиза в действие новият график за придвижване на влаковете в страната От през днешния ден влиза в действие новият график за придвижване на влаковете в страната
От през днешния ден влиза в действие новият график за придвижване на влаковете на "БДЖ-Пътнически транспорти " ЕООД. В множеството райони на страната се резервира до момента работи...
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР