Първото в най-новата ни история дело за тероризъм – за

...
Първото в най-новата ни история дело за тероризъм – за
Коментари Харесай

Главният прокурор беше отличен от еврейски организации за забраната на „Луковмарш“

Първото в най-новата ни история дело за тероризъм – за атентата на летище „ Сарафово “ на 18 юли 2012 година, завърши дефинитивно, оповестиха от прокуратурата. 

„ Вече има влезнала в действие присъда – пожизнен затвор без право на подмяна, за двамата съучастници на причинителя на атентата. Уважени са гражданските искове на наследниците на починалите (петима жители на Държавата Израел и един български гражданин), и на голям брой потърпевши лица “, заяви пред публицисти основният прокурор Иван Гешев.

Върховният касационен съд е удостоверил присъдата на ливанските жители Мелиад Фарах и Хасан ел-Хадж Хасан. На 21.09.2020 година двамата бяха приети за отговорни от Специализирания углавен съд, а след това и от Апелативния профилиран съд.

„ Терористичният акт е измежду най-големите в българската история и в Европа “, разяснява Иван Гешев. Главният прокурор направи изказването след тържествена гала в Синагогата в гр. София, където получи благодарствено писмо за дейната роля на прокуратурата за недопускане на провеждането на така наречен „ Луковмарш “.

„ Аз схващам това не като премия за основния прокурор, а като премия за напъните на прокуратурата, на всички български институции и на неправителствения бранш в лицето на организацията „ Шалом “ за съблюдаване на демокрацията и правовия ред. Всичко това го вършим не поради себе си, а поради децата си, с цел да живеят в по-добра страна и с цел да не повтаряме черните страници от историята си “, съобщи Иван Гешев.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР