Първото правителство с мандат на т. нар. партия Продължаваме промяната

...
Първото правителство с мандат на т. нар. партия Продължаваме промяната
Коментари Харесай

Шаренкова: България не е за продан, политика не се прави в мола

Първото държавно управление с мандат на така наречен партия „ Продължаваме промяната ” бе формирано върху сякаш обществени, а действително маскиращи Задкулисието договаряния в един столичен мол. Политиките се договаряха сред магазини за обувки и за парцалки. Затова и необятно рекламираните обещания на кабинета „ Петков “ се оказаха ялови и се провалиха.

За половин година „ държавното управление на смяната “ сътвори куп гафове и тежки национални изменничества. От бруталното нарушение на Конституцията с подправеното поданство на Кирил Петков, през клякането пред вашингтонско-брюкселския напън да свалим ветото от Северна Македония (след което ненадейно „ изчезна ” тематиката за историческата истина) и тегленето на големи държавни заеми, които ще заплащат правнуците ни. Неглижирането на националния интерес минава през колосална инфлация, посрещната от алегорично повдигане на пенсиите – от дълго време изядено от цените на главните артикули. Тези дейности унищожиха междинната класа, милион и половина заети станаха работещи  небогати, а съвсем два млн. пенсионери ще мизерстват во веки веков.

Не може да подминем и срамната търговия с оръжия за режима в Киев, замаскирана като експорт за „ трети страни ”!? Предателства бяха и отводът от закупуване на съветски газ, който осъжда българина на студена зима, само че цялостни джобовете на газовите медиатори. В ефира се леят лозунги за битка с корупцията, само че всичко се сведе до една мижава папчица с цитати от медиите.

К.П. съвсем като слон в стъкларски магазин се държи и в деликатната сфера на дипломацията. България бързаше преди всички да постанова антируски наказания, надменно спря самолета на съветския външен министър Сергей Лавров, а през днешния ден незаконно гони 70 съветски дипломати и чиновници, което води до заледяване или разкъсване на връзките с братска славянска и православна Русия. Ето до това положение ни докара Промяната! Послушанието на Борисов пред „ началствата “ се трансформира в ръчно ръководство на българското държавно управление от страна на едно презокеанско посолство, където работят хиляди дипломати и чиновници, към които никой не постанова правилото на „ взаимност ”. Принцип, който К.П. еднолично реши да приложи към Руската федерация, макар че страните – членки на Съвета за сигурност на Организация на обединените нации, нямат този ангажимент.

Жалко е, че проваленото и рисково за България държавно управление, е напът да се възпроизведе на правилото „ Преоблякъл се Илия – отново в тия ”. Всъщност К.П. и Асен Василев са двете страни на една монета, а нашите властогонци, които непременно желаят да си запазят креслата и привилегиите, си играят с народа на “Ези или тура “. Защото „ новият “ кабинет ще води безусловно същата политика, със същия позорен и чуждопоклоннически слугинаж.

И както преди половин година в мола, за присъединяване в това провалено държавно управление, още веднъж се пришива Българска социалистическа партия. Срамно е, че най-старата, всеобща и опитна партия пада жертва на алчността за власт на шепа хора, които прегазиха всички правила на социалистите и всички декларирани „ червени линии ”. Един стеснен кръг в управлението на Българска социалистическа партия трансформира партията в съизвършител на антибългарската, безродна и слугинска политика на Политическа партия, без значение кой е министър-председател – Петков, Василев или Лена Бориславова.

Единственият избавителен ход за Българска социалистическа партия е да напусне договарянията с Политическа партия и изхабилите се за броени месеци нейни „ лица ”, тъй като българските социалисти не желаят и не заслужават да бъдат смокинов лист за следващи управнически провали. Българска социалистическа партия не се продава, само че и България не е за обмен, а политиката не е мол, господа ръководещи!

Коментар на проф. Светлана Шаренкова
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР