Първото, което ще направи министърът на правосъдието в моето правителство,

...
Първото, което ще направи министърът на правосъдието в моето правителство,
Коментари Харесай

Мария Габриел: Първото ми искане ще е за освобождаването на Иван Гешев ВИДЕО

" Първото, което ще направи министърът на правораздаването в моето държавно управление, е да внесе пред Висш съдебен съвет искане за освобождение на основния прокурор Иван Гешев заради уронване престижа на правосъдната власт ". Това сподели на брифинг пред медиите претендентът за министър председател на ГЕРБ-СДС Мария Габриел.

Тя изреди и целите на ГЕРБ-СДС. На първо място – проект за излаз от политическата рецесия и работещо държавно управление. Второ – стабилизиране на обществените финанси и приемане на бюджета. Трето – правосъдна промяна, приемане на главните закони, механизъм за следствие на основния прокурор в Наказателно-процесуален кодекс, промени в КПКОНПИ и нейното делене – на комисия с проверяващи функционалности и на комисия по лишаване на нелегално добито имущество. По думите ѝ би трябвало да се стигне и до конституционна промяна, която ще изисква доста работа.

Четвъртият приоритет е справяне с инфлацията и растежа на цените, както и превъзмогване на отрицателните последствия върху стопанската система. Ясно гарантиране на енергийната сигурност на страната и отбрана на бизнеса и популацията от деформиране на енергийния пазар.

" Изправям се с възприятие на горделивост и с възприятие на невзискателност, тъй като вие ме познавате. Заедно с вас през последните 14 години сме работили и сме реализирали резултати. Днес обаче стоя пред вас с възприятие за огромната отговорност, която всички ние носим пред българите. Затова и основната дума на днешните срещи за мен ще бъде разговор. Диалог сред парламентарните групи по съответни цели в кратковременен и средносрочен проект, които да са цели за България ", сподели Мария Габриел.

„ За да осъществим тези цели, имаме потребност от работещо държавно управление, носещо отговорност “, добави тя.Мария Габриел ще се срещне през днешния ден с представители на партиите в Народното събрание.

Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР