Първородният син на лидера на Кубинската революция Фидел Кастро се

...
Първородният син на лидера на Кубинската революция Фидел Кастро се
Коментари Харесай

Първородният сън на Фидел Кастро се е самоубил

Първородният наследник на водача на Кубинската гражданска война Фидел Кастро се е самоубил, оповестиха кубинският вестник „ Гранма “.

" Докторът на науките Фидел Анхел Кастро Диас-Баларт, който от няколко месеца беше лекарско наблюдаване поради тежка меланхолия, приключи живота си със самоубийство на 1 февруари “, написа изданието. Преди гибелта си Фидер Кастро-младши е прекарал в болница, а по-късно е бил на амбулаторно лекуване.

Синът на Кастро, именуван от кубинците „ Фиделито “ поради мощната аналогия с татко му, умря на 68-годишна възраст.

През последните години той беше консултант по въпросите на науката в кубинския Държавен съвет (правителството) и вицепрезидент на локалната Академия на науките.

Кастро-младши е наследник на Ел Команданте от късия му брак с Мирта Диас-Баларт. По нищожни данни на локалните медии той има два брака – с рускиня и с кубинка и има две деца от първата си жена, написа ТАСС. Завършил е нуклеарна физика в Московския държавен университет, само че под подправеното име Хосе Раул Фернандес, с цел да скрие кой е татко му. Работил известно време в нуклеарния институт в Дубна, а през 2013 година станал почетен професор на МГУ. От 1980 до 1992 година оглавява кубинската Агенцията за атомна енергетика и работи в екипа на кубинската нуклеарна стратегия.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР