Първоначално украинците са обмисляли по-широка контраофанзива, но след проиграване на

...
Първоначално украинците са обмисляли по-широка контраофанзива, но след проиграване на
Коментари Харесай

Украйна тренирала със САЩ стратегията си за контраофанзива

Първоначално украинците са обмисляли по-широка контраатака, само че след проиграване на плануваното взаимно с американската страна, е взето решение за ограничение на обсега единствено до южното направление - Херсонска област. Това написа в собствен материал CNN, като се базира на собствен източници от Киев и Вашингтон, съобщи News.bg.

Така наречените военни игри или командно-щабни учения са аналитични извършения, извършени, с цел да оказват помощ на украинските военни да схванат по-добре какви сили и средства са им нужни, с цел да реализиран триумф при разнообразни сюжети. По време на тези полемики американските представители са призовали Киев да ограничи обсега на интервенцията както във връзка с задачите, по този начин и във връзка с географията, с цел да се избегне несъразмерното натоварване на силите и неуспех при започване на атака на няколко фронта по едно и също време.

Говорителят на Пентагона бригаден военачалник Патрик Райдър съобщи, че американските и украинските военни са в непрекъснат разговор на разнообразни равнища, само че отхвърля на уточни детайлности. " Не разясняваме спецификата на това взаимоотношение ", споделя Райдър в коментар за телевизионния оператор. Заявява, че " най-общо казано, ние предоставяме на украинците информация, която им оказва помощ да схванат по-добре заканите, пред които са изправени, и да защитят страната си от съветската експанзия. В последна сметка украинците сами вземат дефинитивни решения за своите интервенции. "

Припомняме, такова бе обяснението от страна на Съединени американски щати и откакто излезе информация, че с помощта на предоставени от тях разследващи данни, украинската страна съумя да удари флагмана на черноморския флот на РФ " Москва ". Длъжностни лица настояват, че украинските и съветските сили се приближават до равновесие. Въпреки това на този стадий измежду западните публични лица се въздържат да назовават украинските дейности същинско контранастъпление. Според източници на CNN, осведомени с последните разследващи данни, въпросът до каква степен Украйна ще успее да си върне териториите, към момента е открит.

Украински публични лица към този момент предизвестиха, че почналата контраатака се нуждае от " режим на тишина ", а и евентуално ще напредва постепенно, в това число съобразявайки се и с идната зима. Русия към момента има предимство във връзка с общата бройка на персоналния състав и масираната артилерия, само че украинските благоприятни условия, подсилени от усъвършенствани западни оръжия и образование, са запълнили значима празнота. " Това ви демонстрира какво може да направи продължителното образование и даването на оръжия, когато силите са мощно стимулирани и способни да ги употребяват ", декларира почитан чиновник на НАТО пред CNN.

CNN напомня, че в продължение на месеци Украйна изпращаше сигнали, че има намерение да стартира огромна контраатака, с цел да си върне териториите, изгубени от Русия по време на шестмесечната война. Един месец украинската войска интензивно атакуваше съветските логистични центрове и вериги, като предприе и серия офанзиви надалеч зад съветските линии - в това число в Крим, като подготовка за офанзивата в южната част на страната. Всичко това бе комбинирано с дейности на партизански отряди. Според един от чиновниците в НАТО офанзивите в Крим са били изключително интелигентна тактика, защото Русия е употребила полуострова като насочна точка за интервенциите си в Южна Украйна.

Русия също по този начин е била принудена да изтегли запаси от източната част на страната " просто поради известията, че украинците може да преминат към по-активно нахлуване на юг ", съобщи в понеделник Джон Кърби, координатор по връзките в Съвета за национална сигурност. Източници от Съединени американски щати и Украйна са обяснили пред CNN, че по-ранните проекти за украинска интервенция са били по-широки и са включвали по-амбициозни старания за възвръщане на други територии, в това число югоизточния град Запорожие, само че по-късно са се фокусирали върху завладяването на Херсонската област. Служител на администрацията съобщи пред CNN, че през последните месеци Украйна е поискала от Съединени американски щати оръжия, които да са особено пригодени за плануваната южна контраатака. Съединени американски щати са изпълнили доста от тези претенции - в това число спомагателни муниции, артилерия и други Те са били обезпечени на няколкото пакета за помощ през последните два месеца.

Упражненията по обмисляне също по този начин помогнаха на Съединените щати да схванат по-добре какъв тип съоръжение, муниции или разследваща информация могат да предложат, които биха били най-полезни за Украйна. В хода на войната Съединени американски щати постоянно дават на Украйна военни препоръки и разследващи данни, с изключение на съоръжение и въоръжение за милиарди долари. Официални лица настояват, че в този момент Украйна наподобява по-равностойна на съветските сили освен поради модерното западно въоръжение, което Украйна употребява дейно, само че и тъй като украинците към момента имат преимущество във връзка с морала, сплотеността на подразделенията, тактическите умения, а и по-добрата дарба за импровизация в придвижване. Те имат и друго преимущество: население, което значително е отвратено от съветската окупация и е готово да взе участие в партизански офанзиви, с цел да прогони окупаторите.

Въпреки по-оптимистичната оценка на украинските бойни качества, американските чиновници не залагат на това, че Украйна ще успее да си върне Херсон - към момента. " Не съм сигурен, че това ще бъде огромната, масирана контраатака, която хората чакат ", предизвести американски боен източник. Според източника доста ще зависи от това, до каква степен Русия е в положение да отбрани новозавоюваната територия - нещо, което не е била принудена да прави в последните шест месеца. Съветникът на украинския президент Олексий Арестович също предизвести, че офанзивата ще бъде " мудна интервенция за мелене на врага ". " Този развой няма да бъде доста бърз, само че ще приключи с слагането на украинското знаме над всички обитаеми места в Украйна ", написа Олексий Арестович в акаунта си в Telegram.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР