Първоначално имаше кафенета, в които се допускаха домашни любимци. След

...
Първоначално имаше кафенета, в които се допускаха домашни любимци. След
Коментари Харесай

Най-новата мания в Япония: Кафенета с прасенца

Първоначално имаше кафенета , в които се допускаха домашни любимци . След това се появиха котешките кафенета, където латето остана на второ място след общуването с котките. Най-новата фикс идея в Япония: кафенета с прасенца, съобщи Асошиейтед прес.

" Беше прелестно. Много релаксиращо и прелестно ", споделя Брад Лумис, софтуерен инженер от Пулман, Вашингтон, откакто посещава токийското кафене Mipig с 21-годишната си щерка Пейдж.

В една от последните сутрини те бяха измежду десетките клиенти, които си правеха селфита и се усмихваха. Прасетата от дребна порода се разхождаха из помещението и търсеха комфортен скут, в който да се гушнат.

Прасетата са изненадващо тихи, макар че понякога грухтят. Те не обичат да са сами, което ги прави чудесни приятели . За разлика от стандарта, те са доста чисти и не миришат. 

Клиентите заплащат 2200 йени (15 долара) за първите 30 минути в компанията на прасетата. Необходима е предварителна резервация .

" Всяко прасе е неповторимо. Всяко от тях има своя лична характерност. Може да забележите, че едното е  твърдоглраво, а другото е нежно ", споделя Шихо Китагава, изпълнителен шеф в Mipig. 

Кафенето Mipig в стилния квартал Хараджуку е едно от 10-те такива кафенета с прасенца, които операторът е разкрил в цяла Япония. Първото е намерено в Токио през 2019 година Още две са в развой на създаване по-късно тази година.

Животните, известни като " микропрасета ", не стават по-големи от куче от породата корги, даже като пораснат. 

Любителите на свине споделят, че те са чудесни домашни любимци . Те могат да бъдат закупени за към 200 000 йени (1350 долара) от Mipig, към този момент са подготвени на тоалетна и са привикнали да бъдат с хора. Продава се и храна за микросвине. Mipig твърди, че е продала 1300 свине като домашни любимци.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР