Първоначалните данни са за най-малко 25 загинали и други 30

...
Първоначалните данни са за най-малко 25 загинали и други 30
Коментари Харесай

Майор От Полицията С Извънредно Съобщение: Кървави Атаки, Мощен Взрив! Десетки Жертви В Топ Хотел!

Първоначалните данни са за минимум 25 починали и други 30 ранени.Спасени бяха над 30 души, намирали се навътре в хотела при началото на обсадата.

Това съобщи Ройтерс.

Отговорност за нападението пое ислямистката формация " Аш Шабаб ". Нападението стартира с детонацията на камион - бомба, ръководен от нападател - самоубиец.

Мишената беше хотел " Насахаблод 2 ", намиращ се на към 600 метра от президентския замък, а по-късно въоръжени бойци нахлуха в постройката, заяви полицията.

Няколко минути по-късно една кола бомба избухна наоколо до някогашната постройка на Народното събрание.

Майор Мухамед Хюсеин от полицията сподели пред Ройтерс, че са убити седем души, в това число бойци и цивилни. Престрелката към момента бушуваше в хотела и майор Хюсеин сподели, че евентуално ще се увеличи и броят на убитите.

От лечебните заведения обявиха, че ранените са минимум 20 души.

Свидетел на " Ройтерс " заяви за над дузина разрушени коли и кръвопролития пред хотела. В непосредственост се чуваше спорадична пукотевица.

Ислямистката група, която е обвързвана с " Ал Кайда " - " Аш Шабаб " е виновна за десетките сходни офанзиви в продължителната революция в Сомалия. Тя пое отговорност за двете последни набези.

" Аш Шабаб се бори да смъкна държавното управление на Сомалия и да наложи прецизното пояснение на исляма.

Бомбите в Могадишу преди две седмици убиха минимум 358 души. Това бяха най-кървавите атентати в историята на страната. Те провокираха национално отвращение. " Аш Шабаб " бе обвинена, само че не пое отговорност.
Източник: bradva.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР