Първоначалните данни показват, че ваксините срещу Covid-19 остават ефективни срещу

...
Първоначалните данни показват, че ваксините срещу Covid-19 остават ефективни срещу
Коментари Харесай

М. Кавалери, ЕАЛ: Често Covid реимунизиране не е устойчива дългосрочна стратегия

Първоначалните данни демонстрират, че имунизациите против Covid-19 остават ефикасни против хоспитализация и затруднения при болест с новия вид Омикрон - това обявиха от Европейската организация по медикаментите.

От Световната здравна организация обаче насочиха противоположното обръщение през днешния ден - че актуалните ваксини може би би трябвало да бъдат модифицирани, с цел да са ефикасни против Омикрон.

От Европейската организация по медикаментите въпреки всичко предизвестяват, че са нужни още данни, с цел да се разбере изцяло какъв е резултатът от високо заразния вид Омикрон. Под подозрение беше сложена потребността от четвърта бустерна доза.

Честото реимунизиране през къси шпации не е устойчива дълготрайна тактика, съобщи ръководителят на „ Ваксинационни тактики “ към Европейската организация по медикаментите Марко Кавалери.

" Макар заболяването да не протича остро, доста хора ще бъдат приети в болница и би трябвало да сме готови за следствията. Омикрон е мощно инфектиран, което значи, че доста хора ще се инфектират, доста от тях няма да имат и признаци.

Това значи ще е естествено усилването на имунитета на всички нас, а това е належащо, с цел да достигнем до това по-високо равнище на отбрана, което ще трансформира пандемията в ендемия.  "

Междувременно от техническия орган към Световната здравна организация - група от самостоятелни специалисти, излязоха с друго мнение - за преправка на имунизациите.

Според СЗО имунизацията против Covid-19 би трябвало да дава необятна, мощна и дълготрайна отбрана, с цел да не са нужни бустерни дози.  Същевременно от СЗО не предложиха категорично основаването на специфична ваксина против Омикрон.

Компаниите „ Пфайзер “ и „ Модерна “ към този момент оповестиха, че създават ваксина, която да е ориентирана против Омикрон.

Очаква се новият препарат на „ Пфайзер “ да бъде подготвен през март. От „ Модерна “ оповестиха, че надали ще съумеят да разработят нова ваксина до два месеца.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР