Първоначалната паника, че е руски безпилотник Корсар, бе разсеяна от

...
Първоначалната паника, че е руски безпилотник Корсар, бе разсеяна от
Коментари Харесай

Взривиха дрон над Киев, оказа се украински Байрактар, излязъл извън контрол

Първоначалната суматоха, че е съветски безпилотник " Корсар ", бе разсеяна от публично известие на украинските Военновъздушни сили.

По време на плануван полет в Киевска област на Bayraktar TB2 е излязъл отвън надзор, оповестиха от Военновъздушни сили на страната, представени от държавната организация УНИАН.

" Доколкото неконтролираният полет на безпилотника в небето над столицата можеше да докара до нежелани последици, беше взето решение по отношение на потреблението на мобилни огневи екипи. Целта е унищожена ", осведомят от командването на Военновъздушни сили на Украйна.

Първоначално, след отекването на детонацията над Киев, при свалянето на БПЛА, началникът на президентската канцелария Андрий Ермак заяви, че " вражеският дрон е свален ", цитират го Агенция Франс Прес и Българска телеграфна агенция.

Агенциите припомниха, че преди ден дрон, за който Москва упрекна Киев и Вашингтон, беше взривен над Кремъл.

Кметът на Киев Виталий Кличко също осведоми за " детонации и пожари в столичния квартал " Соломенски " и посочи, че няма потърпевши от отломките. Те са паднали върху постройката на търговски и бизнес център в Соломенски регион, близо до жп гарата.

На мястото се отзоваха пожарникари и кола за спешна помощ, само че ранени няма. Щети има единствено върху част от постройката.

Снимка: УНИАН, Телеграм

Експлозиите са траяли към 15-20 минути, а фрагменти в Телеграм демонстрират полета на дрона и взривяването му.

Градската военна администрация на Киев разгласи, че въздушната паника е анулирана.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР