Първокласниците в Пловдивще ще се приемат по нови правила, след

...
Първокласниците в Пловдивще ще се приемат по нови правила, след
Коментари Харесай

Нови правила за прием на първокласници в Пловдив

Първокласниците в Пловдивще ще се одобряват по нови правила, откакто Общински съвет одобри измененията в разпоредбите за електронният банкет на първокласници за образователната 2018/2019 година, оповестиха от общинския пресцентър.

Според измененията най-голямо преимущество ще имат децата, които имат адресна регистрация на територията на региона на учебното заведение, за което аплайват. Двата адреса - сегашен и непрекъснат, са равнопоставени. Предвидена опция за банкет на деца от прилежащи региони, само че те ще бъдат класирани след децата от региона.

За община Пловдив са добавени спомагателни критерии като: критерият за прилежащите региони и за децата с един умрял родител. Данните от предходната година демонстрират, че на първо класиране по първо предпочитание са признати 94 % от всички кандидатстващи първокласници. Има признати деца и от околните обитаеми места.

Системата разрешава за всяко дете родителят да може да избере до пет мечтани учебни заведения, без значение от адресната му регистрация, показват още от общината. Предстои завършване на измененията в софтуера на системата. До края на месец март учебните заведения ще утвърдят план-приема за новата образователна година - броя на паралелките и местата в тях.

Подаването на заявки стартира през май, а първото класиране ще е при започване на юни - откакто децата получат удостоверенията си за приключена подготвителна група. Всички промени в разпоредбите за банкет на първокласници са оповестени на интернет страницата на системата за банкет priem.plovdiv.bg в раздела с "Нормативни документи ", се показва още в известието.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР